ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Europa League – Europa Conference League: Με στόχο τα playoffs Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και Άρης

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός
INTIME / Φωτογραφία Αρχείου

Europa LeagueEuropa Conference League: Το πρώτο βήμα για να βρεθούν στα playoffs των διοργανώσεων τους θα επιδιώξουν να κάνουν απόψε (4/8) οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και Άρης.

Οι τρεις ελληνικές ομάδες θα προσπαθήσουν παράλληλα να δώσουν πολύτιμους βαθμούς στην Ελλάδα στην ειδική βαθμολογία της UEFA.

Ο αποκλεισμός του ΠΑΟΚ αποτέλεσε μεγάλο πλήγμα για τη χώρα μας, η οποία συνεχίζει με τρεις ομάδες.

Ο Ολυμπιακός, μετά τον αποκλεισμό του από τη Μακάμπι Χάιφα στο Champions League, συνεχίζει στο Europa League, όπου αντιμετωπίζει τη Σλόβαν Μπρατισλάβας στο πλαίσιο του τρίτου προκριματικού γύρου.

Ο αποκλεισμός από την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση έφερε την απομάκρυνση του Πέδρο Μαρτίνς. Οι «ερυθρόλευκοι» μπαίνουν σε μια νέα εποχή, έχοντας στον πάγκο τους τον Κάρλος Κορμπεράν, ο οποίος θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στο αποψινό ματς στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Όπως έγινε γνωστό μετά τις κληρώσεις της UEFA, σε περίπτωση πρόκρισης ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει στα playoffs του Europa League τον ηττημένο του ζευγαριού Μακάμπι Χάιφα - Απόλλων Λεμεσού. Αν αποκλειστεί, η ομάδα του Πειραιά θα αναμετρηθεί με μια εκ των Ζρίνσκι ή Τόμπολ Κοστανάι στα playoffs του Europa Conference League.

Επιστρέφει ο Παναθηναϊκός, δύσκολη αποστολή για τον Άρη

Στην Ευρώπη, έπειτα από πέντε χρόνια, επιστρέφει ο Παναθηναϊκός, ο οποίος αντιμετωπίζει τη Σλάβια Πράγας στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa Conference League. Οι «πράσινοι» δίνουν το πρώτο τους ματς στην Τσεχία, ενώ σε περίπτωση που προκριθούν θα παίξουν με Σπαρτάκ Τρνάβα ή Ρακόφ.

Εκτός έδρας αγωνίζεται κι ο Άρης για την ίδια διοργάνωση. Μετά την πρόκριση επί της Γκόμελ, οι «κίτρινοι» έχουν σαφώς πιο δύσκολο έργο καθώς αντιμετωπίζουν τη Μακάμπι Τελ Αβίβ του Βλάνταν Ίβιτς. Σε περίπτωση που προκριθεί, η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα ψάξει την υπέρβαση κόντρα στην ισχυρή Νις.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

  • Πέμπτη (4/8)

Σλάβια Πράγας – Παναθηναϊκός (20:00 – CosmoteSport2HD)

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Άρης (20:00 – Novasports Prime)

Ολυμπιακός – Σλόβαν Μπρατισλάβας (22:00 – CosmoteSport1HD)

  • Πέμπτη (11/8)

Παναθηναϊκός – Σλάβια Πράγας (20:30 – CosmoteSport)

Άρης – Μακάμπι Τελ Αβίβ (21:00 - Novasports)

Σλόβαν Μπρατισλάβας – Ολυμπιακός (21:30 – CosmoteSport*)

*Δεν έχει επισημοποιηθεί

Σχετικές ειδήσεις