ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Super League: «7 στα 7» ο Παναθηναϊκός και φουλ για ρεκόρ νικών!

Super League Σούπερ Λιγκ
ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Super League: Με το όγδοο φετινό γκολ του Αϊτόρ, ο Παναθηναϊκός νίκησε 1-0 τον Αστέρα Τρίπολης και πανηγύρισε την έβδομη νίκη σε ισάριθμα ματς.  

Ούτε οι Αρκάδες μπόρεσαν να σταματήσουν το «πράσινο τρένο» του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Οι φιλοξενούμενοι πήγαν το ματς στη δύναμη κι έπαιξαν μαζική άμυνα, αλλά στο τέλος οι «πράσινοι» βρήκαν τον τρόπο να πάρουν το «τρίποντο» και οδεύουν για ρεκόρ! Τη σεζόν 2009-10 όταν το «τριφύλλι» πήρε τον τίτλο, στο έβδομο ματς στο ξεκίνημα σκόνταψε (2-2) με την Καβάλα.

Τη σεζόν 1994-95 ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με εννέα νίκες. Τότε, ξεπέρασε τα εμπόδια των Απόλλωνα Αθηνών, ΟΦΗ, Ιωνικού, Εδεσσαϊκού, Αθηναϊκού, Καβάλας, ΠΑΟΚ, Εθνικού, ΑΕΚ και στη δέκατη αγωνιστική έμεινε στο 0-0 εκτός έδρας με τον Ηρακλή.

Ο Παναθηναϊκός διατήρησε το απόλυτο, καθώς «έσπασε» άλλη μια παράδοση, καθώς είχε να κερδίσει τον Αστέρα από τον Δεκέμβριο του 2019. Σε αυτό το διάστημα μεσολάβησαν εφτά ματς δίχως νίκη.

Το «τριφύλλι» ήταν καλύτερο, μέτρησε 17 τελικές, αλλά τελικά χρειάστηκε το πέναλτι του Αϊτόρ, το οποίο κέρδισε ο ίδιος και καταλογίστηκε μετά την παρέμβαση του VAR. Οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν το ματς με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Τζουκάνοβιτς.

Super League
Παναθηναϊκός - Αστέρας Τρίπολης 1-0slgr.gr

Διαιτητής: Ιωάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)
Κίτρινες: Κουρμπέλης - Ιγκλέσιας, Καστάνιο, Γκαρντάφσκι, Τζουκάνοβιτς
Αποβολές: Τζουκάνοβιτς (2η κίτρινη στο 83’)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Σάντσες (75’ Βαγιαννίδης), Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Ρουμπέν, Κουρμπέλης (90’+2’ Τσόκαϊ), Μπερνάρ, Παλάσιος (63’ Βέρμπιτς), Αϊτόρ, Ιωαννίδης.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Ηρακλής Μεταξάς): Ν. Παπαδόπουλος, Γκαρθία (45’+2’ λ.τρ. Ρεγκίς), Καστάνιο, Τζουκάνοβιτς, Άλβαρεζ, Στάνκο, Ιγκλέσιας, Μπαρτόλο (88’ Σίτο), Λέο Τιλίκα (88’ Ριέρα), Γκαρντάφσκι, Μπαράλες (60’ Μουνάφο).

ΤΑ HIGHLIGHTS

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ιβάν Γιοβάνοβιτς (Παναθηναϊκός)

Ηρακλής Μεταξάς (Αστέρας Τρίπολης)

Νέο «έμφραγμα» στις καθυστερήσεις για τον ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ υπέστη νέα «ψυχρολουσία», καθώς μετά τον ΟΦΗ είδε και τον Λεβαδειακό να τον ισοφαρίζει (1-1) στις καθυστερήσεις.

Η ομάδα της Λιβαδειάς δεν έχει ακόμα νίκη, αλλά πήρε πολύτιμο βαθμό στη μάχη που δίνει για την παραμονή. Από την άλλη ο «Δικέφαλος του Βορρά», στο φινάλε πήγε να χάσει τα πάντα!

Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος είχε δοκάρι με τον Κούρτιτς στο 49’ και προηγήθηκε με τον Νάρεϊ στο 73’ κι έδειχνε να ελέγχει απόλυτα το ματς. Στο φινάλε, όμως, όχι μόνο δεν μπόρεσε να πάρει το «τρίποντο», αλλά κινδύνεψε και με ήττα από τον Λεβαδειακό.

Ο Μπελμόντ με τρομερό σουτ έκανε το 1-1 στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, ενώ στο 90+6’ ο Μανούχος καταλόγισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Ζίβκοβιτς στον Μουτίνιο. Τελικά, με την παρέμβαση του VAR, το πέναλτι έγινε φάουλ κι η κίτρινη μετατράπηκε σε κόκκινη για τον Σέρβο.

Super League
Λεβαδειακός - ΠΑΟΚ 1-1slgr.gr

Διαιτητής: Ευάγγελος Μανούχος (Αργολίδας)
Κίτρινες: Δούμτσιος, Μεχία – Κούρτιτς.
Κόκκινες: Α. Ζίβκοβιτς (90’+6’)
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Γιάσμινκο Βέλιτς): Μάρκοβιτς, Μεχία, Βινίσιους, Μουτίνιο, Σκβάρκα (56’ Μπαχανάκ), Δούμτσιος (56’ Τσιριγώτης), Λιάγκας, Τόρο (69’ Μπελμόντ), Νίκας (90’+5’ Τζημόπουλος), Παναγιώτου, Τσαπράς.
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κάργας, Τσαούσης (61’ Βιεϊρίνια/72’ Κωνσταντέλιας), Ντάντας (61’ Μπίσεσβαρ), Κούρτιτς, Νάρεϊ, Ελ Καντουρί (84’ Σβαμπ), Α. Ζίβκοβιτς, Γκορντεζιάνι (61’ Ολιβέιρα).

Απέδρασε από την Κρήτη ο Ολυμπιακός, ανατροπή με Μπακαμπού!

Ο Ολυμπιακός χρειάστηκε να κάνει την ανατροπή (2-1) για να φύγει με το «διπλό» από την έδρα του ΟΦΗ.

Οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν πίσω στο σκορ με αυτογκόλ του Ντόη στο 40ο λεπτό, γύρισε τούμπα στο ματς, μετά την ανάπαυλα, σε ένα ματς που είχε μεγάλη ένταση πριν από την έναρξη του.

Ο Ολυμπιακός έχασε πέναλτι στο 52’, με τον Μανδά να αποκρούει την εκτέλεση του Χάμες Ροντρίγκες. Ο Κολομβιανός εξιλεώθηκε έξι λεπτά αργότερα, όταν έβγαλε μια εξαιρετική κάθετη για τον Γκάρι Ροντρίγκες, ο οποίος έκανε το 1-1.

Η ολική ανατροπή έγινε στο 81ο λεπτό, με τον Μπακαμπού, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Βαλμπουενά και με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Super League
ΟΦΗ - Ολυμπιακός 1-2slgr.gr

Διαιτητής: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αχαΐας)
Κίτρινες: Λάρσον, Μπαλογιάννης, Μαρινάκης – Ντόη.
ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Μανδάς, Μαρινάκης, Βούρος, Διαμαντής, Μπαλογιάννης, Περέα, Μεγιάδο (72’ Τζου), Τοράλ (64’ Ντουρμισάι), Λάρσον, Ντίκο (53’ Ντιουσέ), Γκερέρο.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ Γκονζάλεθ): Τζολάκης, Άβιλα (38’ Βρουσάι), Παπασταθόπουλος, Ντόη (46’ Γκάρι Ροντρίγκες), Ρέαμπτσουκ, Εμβιλά, Ινμπομ Χουάνγκ, Αγκιμπού (80’ Μαρσέλο), Μασούρας (46’ Χάμες), Μπιελ (74’ Βαλμπουενά), Μπακαμπού.

TA HIGHLIGHTS

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Νίκος Νιόπλιας (ΟΦΗ)

Μίτσελ (Ολυμπιακός)

Η 7η αγωνιστική της Super League

Σάββατο 8 Οκτωβρίου

ΓΗΠΕΔΟ

ΑΓΩΝΑΣ

ΣΚΟΡ

ΚΑΝΑΛΙ

Παναιτωλικού

Παναιτωλικός – Βόλος

2-3

CosmoteSport2HD

Νεάπολης

Ιωνικός – Λαμία

1-1

CosmoteSport1HD

Kυριακή 9 Οκτωβρίου

ΓΗΠΕΔΟ

ΑΓΩΝΑΣ

ΣΚΟΡ / ΩΡΑ

ΚΑΝΑΛΙ

«Θ. Βαδινογιάννης»

ΟΦΗ – Ολυμπιακός

1-2

CosmoteSport1HD

Λιβαδειάς

Λεβαδειακός – ΠΑΟΚ

1-1

Novasports Prime

«Απ. Νικολαϊδης»

Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης

1-0

CosmoteSport1HD

«Κλ. Βικελίδης»

Άρης – ΑΕΚ

21:30

Novasports Prime

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου

ΓΗΠΕΔΟ

ΑΓΩΝΑΣ

ΩΡΑ

ΚΑΝΑΛΙ

Περιστερίου

Ατρόμητος – ΠΑΣ Γιάννινα

18:00

Novasports Prime

Σχετικές ειδήσεις