ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Εθνική Ελλάδας: Τέλος τα σενάρια για τον Πογέτ - «Ανέκδοτο να πάμε στο Euro 2024 χωρίς αυτόν»

Εθνική Ελλάδας: Τέλος τα σενάρια για τον Πογέτ - «Ανέκδοτο να πάμε στο Euro 2024 χωρίς αυτόν»
Intime

Ο Τάκης Μπαλτάκος ξεκαθάρισε πως η Εθνική Ελλάδας θα πάει στο Euro 2024 με τον Γκουστάβο Πογέτ στον πάγκο, εφόσον πάρει την πρόκριση από τα play offs του Μαρτίου.

Απολύτως ξεκάθαρος ήταν ο Τάκης Μπαλτάκος, αναφορικά με το μέλλον του Γκουστάβο Πογέτ στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας, σε περίπτωση πρόκρισής της στην τελική φάση του Euro 2024.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ φιλοξενήθηκε στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ και ανέφερε για το συγκεκριμένο ζήτημα:

-Θα ζητήσετε ως δώρο από τον Πογέτ την πρόκριση της Εθνικής στο EURO24, ώστε να αποχωρήσετε ως ο πιο επιτυχημένος πρόεδρος της τελευταίας δεκαετίας;

«Να ζητήσω δώρο, μα αυτό δεν θα είναι προσωπικό δώρο μόνο για μένα. Είναι δώρο για όλη την Ελλάδα, αφορά όλους Έλληνες».

Κύριε πρόεδρε, ο Πογέτ, από το στούντιο της ΈΡΑ ΣΠΟΡ, αφού μίλησε με εγκωμιαστικά λόγια για εσάς, ακολούθως ζήτησε την επέκταση του συμβολαίου του, έως το EURO 2024. Υπάρχει περίπτωση να προκριθεί η ομάδα και να μην είναι στον πάγκο ο Πογιέτ;

«Η ομάδα να προκριθεί και να μην είναι στο EURO ο Πογέτ; Αυτό θα ήταν ανέκδοτο. Τέτοιες τοποθετήσεις τις ακούω μόνο για να γελάσουμε, ως ανέκδοτο. Δεν μπορεί να γίνει αυτό».

Επειδή πολλοί δεν σας γνωρίζουν, πολλοί νομίζουν πως αδρανείτε, ενώ εγώ γνωρίζω πως εσείς λειτουργείτε με το δικό σας τρόπο, το δικός σας ρυθμό. Για να το ξεκαθαρίσουμε λοιπόν, ώστε να μην υπάρχουν παρερμηνείες. Αν η Εθνική προκριθεί, θα πάει στα τελικά με τον Πογέτ, σωστά;

«Ακριβώς, έτσι είναι. Αυτό θα γίνει! Εγώ λοιπόν, δεν αδρανώ, αλλά αδρανώ… ενεργητικά! Δηλαδή συγκεντρώνομαι και περιμένω το χρόνο να ενεργήσω. Δεν σημαίνει δηλαδή πως πρέπει να ενεργήσω με το πρώτο κροτάλισμα των δακτύλων του άλλου… Περιμένεις, σκέφτεσαι, ενεργείς. Έτσι, όταν παρέμβω, να παρέμβω ουσιαστικά, γιατί υπάρχουν περιπτώσεις που δεν πρέπει να κάνεις κάτι, μια κατάσταση, για παράδειγμα, όπως βρίσκονται οι διαιτητές στο μπάσκετ».