ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ολυμπιακός: «Οι αλλαγές πρέπει να γίνουν… χθες» - Οι δηλώσεις του Κάρλος Καρβαλιάλ

Ολυμπιακός Κάρλος Καρβαλιάλ
EUROKINISSI

Ολυμπιακός: Ο Κάρλος Καρβαλιάλ μίλησε για τους στόχους των «ερυθρόλευκων» και δήλωσε έτοιμος να προχωρήσει σε αλλαγές.

Ο 58χρονος προπονητής είναι και με τη… βούλα προπονητής των «ερυθρόλευκων».

Ο Καρβαλιάλ παρουσιάστηκε επίσημα από τον Ολυμπιακός και στις δηλώσεις του αναφέρθηκε στους στόχους που έχει με τη νέα του ομάδα. Επίσης, εμφανίστηκε έτοιμος για αλλαγές!

Ο νέος αθλητικός διευθυντής της ΠΑΕ, Πέδρο Άλβες δήλωσε κατά την παρουσίαση του Κάρλος Καρβαλιάλ: «Σήμερα είναι ιδιαίτερη στιγμή, καθώς καλωσορίζω ένα προπονητή, τον οποίο πιστεύω πολύ, τον γνωρίζω καλά κι έχω εμπιστοσύνη τόσο στον ίδιο, όσο και στην ομάδα του. Η επιλογή του Καρβαλιάλ είναι δική μου, καθώς είναι ένας άνθρωπος που εμπιστεύομαι πολύ καλά και πιστεύω ότι μπορεί να ανταπεξήλθε στην πίεση,. Κι όταν ο πρόεδρος με εμπιστεύτηκε για να προτείνω έναν προπονητή ήταν ο πρώτος άνθρωπος που σκέφτηκα και πιστεύω ότι μπορεί να τα καταφέρει", είπε ο Πέδρο Άλβες».

Οι δηλώσεις του Κάρλος Καρβαλιάλ στο πλαίσιο της επίσημης παρουσίασης του από την ΠΑΕ Ολυμπιακός

«Είμαι πολύ ευτυχισμένος που βρίσκομαι στον Ολυμπιακό και επιστρέφω στην Ελλάδα. Κι εγώ κι οι συνεργάτες μου γνωρίζουμε το μέγεθος του Ολυμπιακού, ξέρουμε ότι είμαστε μία από τις σημαντικότερες ομάδες, του κόσμου, το πιστεύουμε και το ξέρουμε πολύ καλά αυτό.

Το γεγονός ότι μετά από μία βαριά ήττα στην Ευρώπη 6.000 φίλοι του Ολυμπιακού τον ακολούθησαν στον Βόλο για να παρακολουθήσουν τον επόμενο αγώνα του πρωταθλήματος, είναι ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα του μεγαλείου του. Μόνο ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να το καταφέρει αυτό.

Βρισκόμαστε εδώ για να κερδίσουμε, για να αγωνιστούμε με τον καλύτεροι δυνατό τρόπο και στις τρεις διοργανώσεις που ο Ολυμπιακός παίρνει μέρος. Όλα είναι ανοιχτά κι όλα είναι πιθανά να συμβούν.

Εύχομαι ο κόσμος μας να συνεχίσει να βρίσκεται μαζί μας, όπως μας ακολούθησε στον Βόλο, να το κάνεις και στο επόμενο ματς του πρωταθλήματος, αλλά και σε όλες τις υποχρεώσεις μας. Θέλουμε τη Θύρα 7 και τον κόσμο του Ολυμπιακού στο πλευρό μας, γιατί μόνο ενωμένοι, μαζί σαν μία μεγάλη οικογένεια θα μπορέσουμε να καταφέρουμε τους στόχους μας. Είμαστε εδώ γιατί θέλουμε πραγματικά να πραγματοποιήσουμε τα όνειρα των φιλάθλων μας και μόνο μαζί τους, με τη δική τους στήριξη θα τα καταφέρουμε».

Για το αν θα τον βοηθήσει το πέρασμά του από την Ελλάδα να προσαρμοστεί καλύτερα: «Από τότε έχουν περάσει πολλά χρόνια κι έχω περάσει από ομάδες που η πίεση ήταν πολύ μεγάλη, όπως είναι πάντα και στον Ολυμπιακό. Ομάδες όπως η Μπράγκα, η Σπόρτινγκ, η Μπεσίκτας, που οι φίλαθλοι απαιτούν πάντα τις νίκες, έτσι έχω συνηθίσει πώς είναι να βρίσκομαι σ' έναν σύλλογο που πάντα θέλει να κερδίζει κι αυτός είναι ο στόχος: η ομάδα να κερδίζει, να παίζει καλά, οι φίλαθλοι να είναι ικανοποιημένοι και τα αποτελέσματα να είναι αυτά που θέλουμε.

Μετά από το περάσαμε μας από τη Σουάνσι αποφασίσαμε για δικούς μας λόγους να μην δουλέψουμε για ένα μικρό διάστημα, γιατί θέλαμε να αναθεωρήσουμε κάποια πράγματά. Στη συνέχεια αναλάβαμε ομάδες, οι οποίες ήταν γεμάτες επιτυχίες. Το ίδιο θέλουμε να κάνουμε τώρα στον Ολυμπιακό, να συνεχίσουμε την πορεία μας με επιτυχίες. Θέλουμε να κερδίσουμε τελικούς, να πάρουμε τίτλους, ακριβώς όπως κάναμε στις τελευταίες ομάδες που περάσαμε, τη Ρίο Άβε, την Μπράγκα».

Για τις αγωνιστικές προκλήσεις και πόσο θα χρειαστεί για να δει την ομάδα που θέλει: «Η υποχρέωση να κερδίζουμε πάντα υπάρχει. Έχω μεγάλη εμπειρία, σε πολλά και διάφορα πρωταθλήματα, οπότε το μόνο που θα πω είναι οι αλλαγές να γίνουν... χθες , οι αλλαγές πρέπει να γίνονται σύντομα. Ο πρώτος στόχος είναι να νικήσουμε το επόμενο παιχνίδι που έρχεται».

Σχετικές ειδήσεις