ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Super League, Ολυμπιακός - ΑΕΚ 1-2: «Διπλό» Πρωταθλήτριας στο «Γ. Καραϊσκάκης»

Ολυμπιακός - ΑΕΚ Super League
EUROKINISSI

Super League: Η ΑΕΚ ήταν η μεγάλη θριαμβεύτρια στο «Γ. Καραϊσκάκης», καθώς νίκησε 2-1 τον Ολυμπιακό, ο οποίος έχει έντονα παράπονα για τη διαιτησία.

Οι «κιτρινόμαυροι» πραγματοποίησαν εμφάνιση Πρωταθλήτριας στο πρώτο ημίχρονο κι έβαλαν τις βάσεις για ένα μεγάλο «διπλό».

Η ΑΕΚ προηγήθηκε 2-0 με τα γκολ των Λιβάι Γκαρσία (32’) και Τσούμπερ (38’), αλλά δέχθηκε γκολ στη μοναδική φάση που δέχθηκε μέχρι την ανάπαυλα. Στο δεύτερο ημίχρονο, η «Ένωση» έπαιξε με τη «φωτιά», αλλά παρότι αγχώθηκε κράτησε το σκορ, ενώ είχε ευκαιρίες για τρίτο γκολ, με χαρακτηριστικότερη το δοκάρι του Πινέδα στο 81’.

Ο Ολυμπιακός έχει έντονα παράπονα από τη διαιτησία του Μαρέφκα, για το γκολ του Μασούρα που δεν μέτρησε στο 70’, αλλά και για τη φάση του Κάλενς με τον Ναβάρο, τρία λεπτά αργότερα, όπου ζήτησαν πέναλτι.

Η εξέλιξη του Ολυμπιακός - ΑΕΚ

Η ΑΕΚ κατέβηκε στο γήπεδο, όπως συνηθίζει να το πράττει την εποχή Αλμέιδα, χωρίς να υπολογίζει ποια ομάδα έχει απέναντι της. Οι «κιτρινόμαυροι» πίεζαν ψηλά, ενώ ο Άμραμπατ έδειχνε να έχει πάρει τον «αέρα» του Ορτέγκα στο δεξί άκρο.

Η «Ένωση» είχε κάποιες καλές στιγμές, όπως το σουτ του Πινέδα στο 15ο λεπτό και την κεφαλιά του Βίντα στο 28’, όχι όμως κάποια κλασική ευκαιρία. Οι φιλοξενούμενοι, όμως, αποδείχθηκαν ιδιαίτερα αποτελεσματικοί στις στημένες φάσεις και βρήκαν δύο γκολ σε διάστημα οκτώ λεπτών.

Στο 32’ ο Άμραμπατ εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά κι ο Λιβάι Γκαρσία με καρφωτή κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Μετά από κόρνερ ήρθε και το δεύτερο τέρμα, καθώς ο επιθετικός από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο πήρε ξανά την κεφαλιά, η μπάλα κατέληξε στον Τσούμπερ, ο οποίος έκανε το 0-2 στο 38’.

Ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε πολλά προβλήματα κι ουσιαστικά δεν απείλησε στο πρώτο ημίχρονο. Μοναδική εξαίρεση αποτέλεσε η φάση του 44ου λεπτού, όπου βρήκε «καθαρή» ευκαιρία και το εκμεταλλεύτηκαν, μπαίνοντας ξανά στο ματς. Ο Φορτούνης είδε την κίνηση του Μασούρα, ο οποίος πλάσαρε τον Τσάνκοβιτς, περνώντας την μπάλα κάτω από τα πόδια, για το 1-2.

Η ΑΕΚ προσπάθησε να κάνει το παιχνίδι της και μετά την ανάπαυλα, αλλά ο Ολυμπιακός άσκησε πίεση και κέρδισε την μπάλα. Οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν δίχτυα με τον Μασούρα στο 70’, αλλά το τέρμα δεν μέτρησε για χέρι.

Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού διαμαρτυρήθηκαν, όπως έπραξαν και για τη φάση του 73ου λεπτού. Οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι του Κάλενς πάνω στον Ναβάρο, αλλά Μαρέφκα και VAR άφησαν το ματς να συνεχιστεί.

Ο Αλμέιδα έκανε την πρώτη του αλλαγή στο 77ο λεπτό, με τον Γιόνσον να παίρνει τη θέση του Λιβάι Γκαρσία. Η ΑΕΚ αφού «απορρόφησε», κάπως την πίεση έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες για να σημειώσει τρίτο γκολ.

Στο 81’, ο Πινέδα σημάδεψε το δεξί δοκάρι με κεφαλιά, μετά από σέντρα του Γκατσίνοβιτς, ενώ λεπτό αργότερα, μετά από ωραία αντεπίθεση, ο Άμραμπατ έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα κόντραρε και πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν κι άλλες καλές στιγμές, για να σημειώσουν τρίτο τέρμα, αλλά δεν τα κατάφεραν, ωστόσο δεν απειλήθηκαν μέχρι το φινάλε κι έτσι πήραν άλλο ένα μεγάλο «διπλό» σε ντέρμπι, μετά από εκείνο επί του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο.

Διαιτητής: Μπόρις Μαρέφκα (Σλοβακία)
Κίτρινες: Ρέτσος, Ποντένσε, Φορτούνης - Τσούμπερ, Γκατσίνοβιτς, Γιόνσον
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Κάρλος Καρβαλιάλ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Μπιανκόν, Ορτέγκα (83’ Ρίτσαρντς), Έσε, Καμαρά (83’ Αλεξανδρόπουλος), Φορτούνης, Ποντένσε (83’ Ζέλσον Μαρτίνς), Μασούρας, Ναβάρο.
ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα, Βίντα, Κάλενς (90’+1’ Μήτογλου), Σιντιμπέ, Σιμάνσκι, Πινέδα, Άμραμπατ (84’ Ελίασον), Γκατσίνοβιτς (90’+1’ Φερνάντες), Τσούμπερ (90’+1’ Πόνσε), Λιβάι Γκαρσία (77’ Γιόνσον).

Σχετικές ειδήσεις