Σκάνδαλο στην Ισπανία: Ύποπτοι για διαφθορά Μέσι, Πικέ, Ρουμπιάλες και Τσέφεριν

Σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας, Μέσι και Πικέ πήραν χρήματα μέσω Ρουμπιάλες από τον Τσέφεριν, για να καλύψουν τη μείωση μισθών εν μέσω πανδημίας.
Σκάνδαλο στην Ισπανία: Ύποπτοι για διαφθορά Μέσι, Πικέ, Ρουμπιάλες και Τσέφεριν
2'

Σοβαρό θέμα έχει δημιουργηθεί στην Ισπανία, μετά τις αποκαλύψεις της εφημερίδες «The Objective». Όπως αποκαλύπτει το ρεπορτάζ, Λιονέλ Μέσι, Ζεράρ Πικέ, Λουίς Ρουμπιάλες και Αλεξάντερ Τσέφεριν, είναι ύποπτοι για διαφθορά που αφορά οικονομικό πάρε-δώσε εν μέσω πανδημίας.

Όπως αναφέρεται: «Ο Ρουμπιάλες πρόσφερε στον Πικέ και στον Μέσι 30 εκατομμύρια από την UEFA για τις απώλειες αποδοχών τους στην πανδημία Covid-19». Ο τότε πρόεδρος της Ισπανικής Ομοσπονδίας και ο ισχυρός άνδρας της UEFA, ήθελαν να βρουν τρόπο να καλύψουν τη χασούρα των Μέσι-Πικέ λόγω μείωσης μισθών λόγω Covid-19.

Αυτό που φέρεται να έγινε λοιπόν, ήταν να μεταφερθούν κεφάλαια απ’ την UEFA στους λογαριασμούς των παικτών, μέσω Ισπανικής Ομοσπονδίας. Κάτι μάλιστα που είχαν απαιτήσει-πάντα σύμφωνα με το δημοσίευμα-οι ποδοσφαιριστές απ’ τον Ρουμπιάλες.

«Για τουλάχιστον τρεις μήνες, οι τότε παίκτες της Μπαρτσελόνα Ζεράρ Πικέ και Λέο Μέσι και ο πρώην πρόεδρος της ισπανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου (RFEF) Λουίς Ρουμπιάλες διαπραγματεύονταν με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, για να εκτρέψουν κονδύλια από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία και έτσι να αντισταθμιστούν οι μειώσεις μισθών που υπέστησαν ορισμένοι ποδοσφαιριστές κατά τη διάρκεια της πανδημίας». Πέρα απ’ το ρεπορτάζ, δημοσιεύτηκαν και συνομιλίες που αφορούν το θέμα.

Πικέ και Μέσι μιλώντας με τον Ρουμπιάλες, ανησυχούσαν για τη μείωση στους μισθούς: «Είναι σημαντικό για εμάς να έχουμε τον Μέσι και τους υπόλοιπους μαζί μας», είπε ο Ρουμπιάλες στον Τσέφεριν και συνέχισε:

«Το μόνο πράγμα που μου είπαν είναι σε παρακαλώ, κανείς δεν πρέπει να ξέρει πως μιλάμε, γιατί αν οι άνθρωποι μάθουν, θα μας… σκοτώσουν. Προσέχουν πολύ να μην ξέρει κανείς ότι θέλουν να λάβουν τα χρήματα που έχασαν. Ανησυχούν για αυτό. Πρέπει να παραμείνει εμπιστευτικό», αναφέρεται στη συνομιλία που φέρεται να είχαν Ρουμπιάλες και Τσέφεριν.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή