ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Γιατί οι Νιγηριανοί ποδοσφαιριστές απαγορεύεται να... αγγίξουν Ρωσίδα στο Μουντιάλ εκτός από έναν;

Γιατί οι Νιγηριανοί ποδοσφαιριστές απαγορεύεται να... αγγίξουν Ρωσίδα στο Μουντιάλ εκτός από έναν;

Μαύρα τα έχουν… βάψει οι διεθνείς ποδοσφαιριστές της Νιγηρίας που θα ταξιδέψουν στη Ρωσία για το Μουντιάλ που αρχίζει στις 14 Ιουνίου.

Γιατί, αντίθετα με την ομοσπονδία ποδοσφαίρου της Αργεντινής που μοίρασε στους φιλάθλους μέχρι και εγχειρίδιο για το «πώς να την πέσεις σε μια Ρωσίδα», οι Αφρικανοί είναι πολύ πιο… πουριτανοί!

Γιατί πώς στο καλό να εξηγήσεις το γεγονός ότι απαγόρευσαν στους ποδοσφαιριστές τους να έχουν οποιαδήποτε επαφή με Ρωσίδα, κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ!

«Για να μην ξεμυαλιστούν και να είναι αφοσιωμένοι στις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις», θα μπορούσε κάποιος να απαντήσει λογικά, ωστόσο άντε να το πεις εσύ αυτό μπροστά σε 30 γυμνασμένους Νιγηριανούς!

Ευτυχώς τη δύσκολη αυτή δουλειά ανέλαβε ο - με κρύο αίμα ως Γερμανός - προπονητής της ομάδας, Γκέρνοτ Ρορ.

Μοναδική εξαίρεση ο Μίκελ. Όχι γιατί είναι αρχηγός της ομάδας, αλλά γιατί η σύντροφός του είναι… Ρωσίδα! (Δείτε την στην γκάλερι)

Σύμφωνα με τον Ρορ πάντως, οι γυναίκες και οι σύντροφοι των ποδοσφαιριστών του θα μπορούν να τους συναντούν μετά τους αγώνες ή όταν δεν προετοιμάζονται για κάποιον αγώνα.

«Ναι οι παίχτες μπορούν να δέχονται επισκέψεις από τις συζύγους και τις συντρόφους τους κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ωστόσο δεν θα επιτρέψω Ρωσίδες. Όχι, όχι, όχι» ήταν τα αυστηρά λόγια του Ρορ.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο μήνα, ο διευθυντής του Κέντρου Ασφαλείας του Πανεπιστημίου του Μπάκιγχαμ προειδοποίησε τους Βρετανούς ποδοσφαιριστές να αποφεύγουν τις… στενές επαφές με Ρωσίδες γιατί μπορεί μετά να πέσουν θύματα εκβιασμού. Και αυτό γιατί ίσως οι Ρωσίδες να έχουν ως μυστική… αποστολή να σαμποτάρουν την πορεία των «τριών λιονταριών» στα γήπεδα της Ρωσίας.

Σχετικές ειδήσεις