ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μουντιάλ 2018: Έρευνα της FIFA για τον «αλβανικό αετό» των Σακίρι - Τσάκα

Μουντιάλ 2018: Έρευνα της FIFA για τον «αλβανικό αετό» των Σακίρι - Τσάκα

Την έναρξη πειθαρχικών διαδικασιών κατά των δύο ποδοσφαιριστών της Ελβετίας, Γκρανίτ Τσάκα και Σέρνταν Σακίρι, που προκάλεσαν σάλο σχηματίζοντας με τα χέρια τους τον «αλβανικό αετό» στους πανηγυρισμούς για το δεύτερο γκολ της ομάδας τους στο νικηφόρο 2-1 επί της Σερβίας, ανακοίνωσε η FIFA.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου εκτός μάλιστα από τις ενέργειες των Τσάκα και Σακίρι, θα ερευνήσει και τα σχόλια του προπονητή της Σερβίας Μλάντεν Κρίσταϊτς αλλά και την Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Σερβίας «για παρουσίαση πολιτικών και προσβλητικών μηνυμάτων».

Οι δύο Ελβετοί διεθνείς με καταγωγή στο Κόσοβο αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο αποκλεισμού δύο αγωνιστικών, βάσει του άρθρου 54 του πειθαρχικού κώδικα της FIFA που ορίζει τι αποτελεί «πρόκληση του κοινού», καθώς δεν υπάρχει πρόβλεψη στο δίκαιο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου για τη χρήση εθνικών συμβόλων.

Όσο για τον Κρίσταϊτς ερευνάται σχετικά με τη δήλωσή του για τον μη καταλογισμό πέναλτι σε βάρος της Ελβετίας σε μαρκάρισμα στον Αλεξάντερ Μίτροβιτς, καθώς ο Σέρβος προπονητής σε σχετική ερώτηση για την απόφαση του διαιτητή δεν δίστασε να υποστηρίξει ότι «μας έκλεψαν. Δεν θα του έδινα ούτε κίτρινη, ούτε κόκκινη κάρτα. θα τον έστελνα στη Χάγη. Εκεί θα τον έστελναν σε δίκη, όπως έκαναν σε εμάς».