ΣΠΟΡ

Formula 1: Εκπληκτικός Φερστάπεν στο Μονακό! – Πρώτη νίκη καριέρας και κορυφή (videos+photos)

Μαξ Φερστάπεν Formula 1

Formula 1: Ο Μαξ Φερστάπεν ήταν ο μεγάλος θριαμβευτής στο Grand Prix του Μονακό, κυριαρχώντας από την αρχή μέχρι το τέλος.

Σε ένα Grand Prix που η προσπέραση είναι... είδος προς εξαφάνιση, ο Ολλανδός πιλότος της Red Bull εκμεταλλεύτηκε την αδυναμία του poleman, Σαρλ Λεκλέρκ να ξεκινήσει τον αγώνα λόγω προβλήματος που προέκυψε με τη Ferrari πριν την εκκίνηση.

Ο Φερστάπεν ξεκίνησε πρώτος και δεν άφησε κανέναν να τον απειλήσει, πανηγυρίζοντας την πρώτη νίκη της καριέρας του στο ιδιαίτερο Μονακό. Παράλληλα, κέρδισε και τον δεύτερο αγώνα στο φετινό πρωτάθλημα.

Με έναν πολύ «μεστό» αγώνα επικράτησε εύκολα κι ανέβηκε στην κορυφή στη βαθμολογία των πιλότων, καθώς έφτασε τους 105 βαθμούς και προσπέρασε τον Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος έχει 101.

Στη δεύτερη θέση ο Κάρλος Σάινθ στο πρώτο βάθρο της Ferrari στο εφετινό πρωτάθλημα, ενώ τρίτος τερμάτισε ο Λάντο Νόρις (McLaren).

Πέρα από τον Λεκλέρκ, ο οποίος για ακόμα μια σεζόν δεν μπόρεσε να τερματίσει σε Grand Prix της πατρίδας του (φέτος δεν ξεκίνησε καν), άτυχος στάθηκε κι ο Βάλτερι Μπότας της Mercedes, ο οποίος κυνηγούσε τον Φερστάπεν για 31 γύρους. Όταν πήγε, όμως, για αλλαγή ελαστικών ένα μπουλόνι δεν ξεβίδωνε, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να εγκαταλήψει.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 877 νέα, 569 διασωληνωμένους και 38 θανάτους ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ