ΣΠΟΡ

Μαρία Σάκκαρη: Ραντεβού με την ιστορία! - Η ώρα και το κανάλι του ημιτελικού στο Roland Garros

Μαρία Σάκκαρη
AP Images

Μαρία Σάκκαρη: Να συνεχίσει να γράφει ιστορία στο Roland Garros θα επιδιώξει και σήμερα η Ελληνίδα τενίστρια, η οποία διεκδικεί την παρουσία τους στον τελικό του Grand Slam του Παρισιού.

Με μια εντυπωσιακή εμφάνιση η Σάκκαρη επικράτησε 2-0 σετ της Ίγκα Σβιάτεκ κι έγινε η πρώτη Ελληνίδα τενίστρια που θα αγωνιστεί σε ημιτελικά Grand Slam.

Με την εικόνα που δείχνει, βέβαια, στο τουρνουά είναι ικανή να πετύχει ακόμα μεγαλύτερα πράγματα, όπως είναι η παρουσία στον τελικό! Για να τα καταφέρει θα πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο της Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα, η οποία απέκλεισε με 2-0 σετ την 17χρονη Κόρι Γκοφ. Το Νο33 της παγκόσμιας κατάταξης μετράει 10 συνεχόμενες νίκες κι έχει ρεκόρ 12-1 σε χωμάτινη επιφάνεια τη φετινή σεζόν, κάτι που φανερώνει και την εξαιρετική κατάσταση, στην οποία βρίσκεται.

Η ώρα και το κανάλι

Ο αγώνας είναι ο δεύτερος χρονικά ημιτελικός, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα ξεκινήσει πριν από τις 18:00. Θα έχει τηλεοπτική μετάδοση από την ΕΡΤ1 (κι όχι από την ΕΡΤ3) και το Eurosport1. Νωρίτερα (βλ. 16:00) θα διεξαχθεί ο πρώτος ημιτελικός, όπου θα κοντραριστούν 29χρονη Ρωσίδα, Αναστασία Παβλιουτσένκοβα με την έκπληξη του τουρνουά και Νο95 στον κόσμο, Ταμάρα Ζίντανσεκ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Πέμπτης (10/06) στο Philippe-Chatrier:

1. Ντεσιρέ Κραφτσίκ/Τζο Σάλισμπερι - Ελενα Βέσνινα/Άσλαν Καράτσεφ (όχι πριν τις 13:00)

2. Αναστασία Παβλιουτσένκοβα - Ταμάρα Ζίντανσεκ (Μικτό διπλό, τελικός, όχι πριν τις 16:00)

3. Μπαρμπόρα Κρεϊτσίκοβα - Μαρία Σάκκαρη (όχι πριν τις 18:00)

Οι προηγούμενες μονομαχίες τους

Η Σάκκαρη έχει αντιμετωπίσει την Τσέχα δύο φορές στο παρελθόν. Η πρώτη ήταν το 2014 σε τουρνουά juniors στο Τορούν, ενώ η δεύτερη ήταν φέτος στο Ντουμπάι, όπου είναι και το μοναδικό τους ματς σε επίπεδο WTA. Η Κρεϊτσίκοβα επικράτησε και στις δύο αναμετρήσεις.

Μαρία Σάκκαρη
Οι προηγούμενες αναμετρήσεις της Μαρίας Σάκκαρη με την Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβαwtatennis.com

Κυνηγάει το ρεκόρ της Δανιηλίδου, ονειρεύεται Top-10!

Η Ελληνίδα τενίστρια βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Νο18 της παγκόσμιας κατάταξης, ωστόσο έχει τη δυνατότητα να βρεθεί ακόμα και στην πρώτη δεκάδα! Για να συμβεί αυτό, βέβαια, δεν θέλει απλά πρόκριση, αλλά κατάκτηση του Roland Garros για να ανέβει στο Νο9, ενώ ως φιναλίστ θα κερδίσει τέσσερις θέσεις, ήτοι θα βρεθεί στο Νο14. Σε μια τέτοια περίπτωση θα ισοφαρίσει το σχετικό ρεκόρ της Λένας Δανιηλίδου που κρατάει από το 2003.

Να θυμίσουμε ότι με την παρουσία της στα ημιτελικά η Σάκκαρη εξασφάλισε 375.000 ευρώ, ενώ το χρηματικό έπαθλο θα «εκτοξευθεί» σε περίπτωση που περάσει στον τελικό. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο φιναλίστ θα λάβει το ποσό των 750.000 ευρώ, ενώ ο νικητής του Grand Slam θα κερδίσει 1.400.000 ευρώ!

Τα highlights της ιστορικής πρόκρισης

Η αφιέρωση με το «Hellas»

Στις δηλώσεις που έκανε μετά το τέλος του προημιτελικού, αφιέρωσε τη νίκη στους Έλληνες, ενώ την ώρα που έφευγε από το court έγραψε τη λέξη Hellas στην κάμερα! «Είναι απίστευτο, δυο Ελληνες στα ημιτελικά του Roland Garros! Αν σας το λέγαμε πριν από δύο χρόνια δεν θα το πίστευε κανείς και με το δίκιο σας. Είναι μεγάλη στιγμή για την Ελλάδα, το δείχνουμε κάθε μέρα μέσα στο γήπεδο πόσο αγαπάμε την Ελλάδα!», ανέφερε, μεταξύ άλλων.

Χωρίς αμφιβολία, μόλις στα 25 της, η Μαρία κατάφερε να ξεπεράσει τη μητέρα της, τη σπουδαία, Αγγελική Κανελλοπούλου και κατά τη διάρκεια των δηλώσεων που έκανε στην ΕΡΤ, με διάθεση «πειράγματος», είπε την ατάκα: «Συγγνώμη μαμά, θα σε περιμένω στο Παρίσι».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.