ΣΠΟΡ

Roland Garros: Απέκλεισε τη Σάκκαρη και το σήκωσε η Κρεϊτσίκοβα! (videos)

Roland Garros: Απέκλεισε τη Σάκκαρη και το σήκωσε η Κρεϊτσίκοβα! (videos)

Roland Garros: Η Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα νίκησε 2-1 σετ (6-1, 2-6, 6-4) την Αναστασία Παβλιουτσένκοβα και κατέκτησε τον τίτλο στο τουρνουά των γυναικών.

Τον πρώτο Grand Slam της καριέρα της κατέκτησε η 25χρονη Τσέχα, η οποία στα ημιτελικά είχε αποκλείσει τη Μαρία Σάκκαρη, έπειτα από έναν συγκλονιστικό αγώνα.

Η Κρεϊτσίκοβα μπήκε στο τουρνουά ως unseeded, αλλά κατάφερε να φτάσει ως το τέλος και να πανηγυρίσει τον δεύτερο τίτλο της καριέρας της, μετά από αυτόν που είχε κατακτήσει στο Στρασβούργο πριν από δύο εβδομάδες.

Μετά από αυτή την επιτυχία της, κατάφερε να ανέβει από το Νο33 στο Νο15 της παγκόσμιας κατάταξης, παραλαμβάνοντας το τρόπαιο από τη θρυλική συμπατριώτισσα της, Μαρτίνα Ναβρατίλοβα.

Την Κυριακή (13/6), η Κρεϊτσίκοβα θα διεκδικήσει ακόμα έναν τίτλο στο Παρίσι, καθώς αγωνίζεται στον τελικό του «διπλού» με την παρτενέρ της, Κατερίνα Σινιάκοβα. Η τελευταία φορά που μια τενίστρια κατέκτησε την ίδια εβδομάδα τον τίτλο του Roland Garros, τόσο στο μονό όσο και στο διπλό, ήταν η Μέρι Πιρς, το 2000. Μετά από 21 χρόνια, η Τσέχα βρίσκεται ένα ματς μακριά από το να το πετύχει.

Από την άλλη, η Παβλιουτσένκοβα, Νο32 στον κόσμο, μολονότι ισοφάρισε σε 1-1 σετ, δεν κατάφερε να κατακτήσει το πρώτο Grand Slam της καριέρας της.

Όσον αφορά στην εξέλιξη του τελικού, η Κρεϊτσίκοβα βρέθηκε πίσω με break στο πρώτο σετ, αλλά έσπασε δύο φορές το σερβίς της Παβλιουτσένκοβα κι εν συνεχεία πήρε άνετο προβάδισμα με 4-1. Η Ρωσίδα δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο του σετ να αντιδράσει και έτσι η Κρεϊτσίκοβα το κατέκτησε με χαρακτηριστική άνεση (βλ. 6-1).

Στο δεύτερο σετ, η Παβλιουτσένκοβα αντέδρασε, ανέβασε την απόδοσή της και προηγήθηκε με 4-1. Παρά τη μικρή διακοπή λόγω τραυματισμού της, η Ρωσίδα άντεξε, έσπασε για άλλη μία φορά το σερβίς της Τσέχας κι έκανε το 1-1 στον τελικό. Στο τρίτο σετ, έγινε «μάχη» ανάμεσα στις δύο τενίστριες, ωστόσο η Κρεϊτσίκοβα μετά το 5-4 έμεινε ψύχραιμη στο τέλος κι έκανε το όνειρό της πραγματικότητα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Βίντεο: Φάλαινα έχαψε δύτη που ψάρευε αστακούς- «Θεέ μου, είμαι στο στόμα της!»