ΣΠΟΡ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η «χρυσή» ευκαιρία για την Ελλάδα! - Πότε είναι ο μεγάλος τελικός με τη Σερβία

Ολυμπιακοί Αγώνες Olympic Games
AP Images

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Την πιο μεγάλη μάχη της ιστορίας της δίνει το πρωί της Κυριακής η Ελλάδα, η οποία αντιμετωπίζει τη Σερβία στον τελικό του Ολυμπιακού τουρνουά του πόλο.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, το οποίο είναι μέλος της Stoiximan Tokyo Team - θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην ιστορία της στον τελικό, έχοντας ήδη εξασφαλίσει το παρθενικό του μετάλλιο στη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού.

Η Εθνική έχει ραντεβού με την ιστορία, καθώς ένα όνειρο δεκαετιών μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου έχουν δείξει εξαιρετική εικόνα σε όλο το τουρνουά, αλλά για να καταφέρουν να ανέβουν στην κορυφή θα πρέπει να εκθρονίσουν τους κατόχους του τίτλου, Σέρβους.

Η ώρα και το κανάλι

Ο μεγάλος τελικός είναι προγραμματισμένος για το πρωί της Κυριακής (8/8), στις 10:30 και θα έχει τηλεοπτική μετάδοση από την ΕΡΤ3. Επίσης, μπορείτε να δείτε λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη του μέσα από το LIVE του Newsbomb.gr.

«Να τελειώσει γρήγορα το δράμα στην Ελλάδα»

argyropoylos-water-polo.jpg
«Είναι "χρυσή" ευκαιρία, μία ευκαιρία ζωής», είπε για τον τελικό με τη Σερβία ο Στέλιος ΑργυρόπουλοςAP Images

Ένας εκ των πρωταγωνιστών αυτής της σπουδαίας πορείας ως τον τελικό, Στέλιος Αργυρόπουλος δήλωσε λίγες ώρες πριν τον τελικό:

«Είναι κάτι πολύ σπουδαίο, κάτι μοναδικό αυτό που έχουμε πετύχει για το ελληνικό ανδρικό πόλο, αλλά και τον αθλητισμό μας γενικότερα. Ήδη έχουμε κάνει τεράστια υπέρβαση και έχουμε γράψει ιστορία και το χαρήκαμε πολύ. Όμως, ένα χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες είναι κάτι ξεχωριστό και λείπει από τα ελληνικά ομάδικά αθλήματα. Νομίζω ότι αυτή είναι η ευκαιρία μας και δεν πρέπει να την αφήσουμε να πάει χαμένη.

Έχουμε ηρεμήσει από τη χθεσινή ημέρα, η οποία είχε αρκετή ένταση. Έχουμε επικεντρωθεί στον αυριανό τελικό. Είναι "χρυσή" ευκαιρία, μία ευκαιρία ζωής. Θα πάμε να διεκδικήσουμε τη νίκη. Είμαι υπερήφανος και θέλω να δώσουμε λίγη ακόμη χαρά στους Έλληνες».

Καταλήγοντας έδωσε τη δική του, ιδιαίτερη, ευχή, για τον αυριανό τελικό: «Εύχομαι να τελειώσει γρήγορα το δράμα στην Ελλάδα με τις πυρκαγιές και αύριο το πρωί, έστω για για 2 λεπτά, οι ειδήσεις σε όλα τα μεγάλα κανάλια να σταματήσουν τη ροή μετάδοσης για να δουν όλοι οι Έλληνες τη σημαία μας στον πιο ψηλό ιστό και να ακούσουν τον Εθνικό μας ύμνο γι αυτό που θα έχουμε πετύχει».

Οι προηγούμενες αναμετρήσεις με τη Σερβία

Η Ελλάδα έχει αντιμετωπίσει 30 φορές τη Σερβία, μετρώντας 6 νίκες, 3 ισοπαλίες και 21 ήττες. Στην προηγούμενη συνάντηση η Εθνική ηττήθηκε στο τελευταίο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, στις 24/11/2020, με 12-9. Σε Ολυμπιακούς Αγώνες έχουν συναντηθεί μία φορά, το 2016 στο Ρίο, στον Όμιλο και είχαν έρθει ισόπαλες 9-9.

Οι ημιτελικοί

Ελλάδα - Ουγγαρία 9-6

Σερβία - Ισπανία 10-9

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

LIVE BLOG: Όλες οι εξελίξεις για τις φωτιές λεπτό προς λεπτό