ΣΠΟΡ

Παραολυμπιακοί Αγώνες: Έφτασε τα έξι μετάλλια η Ελλάδα! – Ο «γαλανόλευκος» απολογισμός την 7η ημέρα

Παραολυμπιακοί Αγώνες
paralympic.gr

Παραολυμπιακοί Αγώνες: Δείτε όσα πέτυχαν οι εκπρόσωποι της Ελλάδας την έβδομη ημέρα της μεγαλύτερης γιορτής του αθλητισμού για άτομα με αναπηρία που διεξάγεται στο Τόκιο.

Ο Στράτος Νικολαΐδης κατέκτησε το έκτο μετάλλιο της Ελλάδας, ενώ ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης εξασφάλισε το έβδομο που όλοι ευελπιστούμε ότι θα έχει χρυσό χρώμα.

Χάλκινο μετάλλιο για τον Νικολαΐδη στη σφαίρα F20! Ο Ζιγιάντ που κέρδισε τον αγώνα με παγκόσμιο ρεκόρ, πετώντας την σφαίρα στα 17.94μ. ακυρώθηκε κι έτσι όλοι ανέβηκαν μια θέση πιο πάνω με αποτέλεσμα ο Έλληνας αθλητής να κατακτήσει το έκτο μετάλλιο για τη χώρα μας.

Μία θέση πιο κάτω βρέθηκε ο Λεόντιος Στεφανίδης, ο οποίος αρχικά είχε πάρει την έκτη θέση, αλλά μετά τις ενστάσεις κέρδισε δύο θέσεις. Οι ενστάσεις έγιναν γιατί οι αθλητές δεν ήταν την ώρα που έπρεπε στο call room.

Ο Νικολαΐδης έριξε την σφαίρα στα 15.93 μέτρα, επίδοση που την έκανε στην δεύτερη βολή, ενώ ο Λεόντιος Στεφανίδης με την πρώτη βολή έκανε 15.75μ., επίδοση που αποτελεί και ατομικό του ρεκόρ. Μολονότι ο καιρός ήταν βροχερός στο Τόκιο, ο χάλκινος Ολυμπιονίκης έτυχε αποθεωτικής αποδοχής κι έγινε δεκτός με ιαχές «Ελλάς, Ελλάς».

ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ BOCCIA Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΗΣ. ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕ ΤΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ

Ραντεβού με το μετάλλιο έχει ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης την Τετάρτη (1/9) στον τελικό του μικτού ατομικού BC3 στο Boccia όπου θα πραγματοποιηθεί στις 09:05 με αντίπαλο τον Τσέχο Άνταμ Πέσκα. Ο Γρηγόρης γι' ακόμη μία φορά κάνει περήφανη την Ελλάδα.

Ο Πολυχρονίδης πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στον ημιτελικό κόντρα στον Σκοτ ΜακΚόουαν και πήρε τη νίκη. Ο Έλληνας αθλητής προηγήθηκε με 4-1 κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού και ήταν σίγουρος για την νίκη αλλά ο Βρετανός μ' ένα 3-0 έστειλε τον αγώνα στοtie break.

Ο Έλληνας αθλητής έδειξε τα τεράστια ψυχικά αποθέματα του και κατάφερε τελικά να πάρει αυτός τη νίκη και την πρόκριση στον μεγάλο τελικό.Νωρίτερα, με sport assistant την Κατερίνα Πατρώνη, χωρίς να αντιμετωπίσει προβλήματα είχε νικήσει στα προημιτελικά 5-1 τον Ρώσο Λεγκοστάεφ και για τρίτη φορά στην καριέρα του, προκρίθηκε στην τετράδα του αγωνίσματος.

ΕΚΤΟΣ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΣΤΗ ΣΦΑΙΡΑ

Την έκτη θέση κατέλαβε ο Αθανάσιος Κωνσταντινίδης στον τελικό της σφαιροβολίας F32. Ο Έλληνας αθλητής είχε καλύτερη βολή στα 9.58 μ., επίδοση που τον κατέταξε έκτο.

ΕΚΤΟΣ Ο ΚΩΣΤΑΚΗΣ ΣΤΑ 50μ ΠΡΟΣΘΙΟ

Την έκτη θέση στον τελικό των 50μ. πρόσθιο SΒ2, κατέλαβε ο Γιάννης Κωστάκης. Η επίδοσή του στον τελικό του αγωνίσματος ήταν 1:08.73.

ΕΒΔΟΜΟΣ Ο ΠΑΠΑΓΓΕΛΗΣ, 11η Η ΕΛ ΛΑΤΙΦ ΣΤΗ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Την έβδομη θέση κατέλαβε ο Νίκος Παπαγγελής στην ατομική χρονομέτρηση στην ποδηλασία δρόμου κατηγορία C2. Ο Έλληνας αθλητής τερμάτισε σε χρόνο 37:55.05.

Η Κατερίνα Ελ Λατίφ από την πλευρά της πήρε την 11η θέση στο αγώνισμα της ατομικής χρονομέτρησης ποδηλασίας κατηγορία Τ1-2. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ολοκλήρωσε τον αγώνα της σε 58:13.66.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ανασχηματισμός: Τα κλικ από την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης - Τα μηνύματα των υπουργών

Επιδείνωση του καιρού: Πού θα βρέχει την Τετάρτη - Τοπικές μπόρες στην Αττική

Έκθετος ο Ευάγγελος Αποστολάκης – Όλο το παρασκήνιο της μη αποδοχής