ΣΠΟΡ

Μαρία Σάκκαρη: Στην Καλιφόρνια για «έναν από τους μεγαλύτερους στόχους της καριέρας μου»

Μαρία Σάκκαρη
AP Images

Μαρία Σάκκαρη: Η Ελληνίδα τενίστρια λίγο πριν μπει στη μάχη του Indian Wells μίλησε στους δημοσιογράφους για τον μεγάλο στόχο που έχει στο τουρνουά της Καλιφόρνια.

Η Σάκκαρη ξεκινά από τον δεύτερο γύρο (βλ. φάση των «64»), όπου θα αντιμετωπίσει την 28χρονη Ελβετίδα, Βικτόρια Γκόλουμπιτς, η οποία είναι Νο46 στον κόσμο.

Το Νο9 της παγκόσμιας κατάταξης τόνισε χαρακτηριστικό ότι: «Θα ακουγόταν τρελό και ηλίθιο αν έλεγα ότι δεν έχω κίνητρο, γιατί προσπαθώ να πετύχω για πρώτη φορά έναν από τους μεγαλύτερους στόχους της καριέρας μου, που είναι οι τελικοί του WTA».

Στη συνέχεια, ανέφερε: «Έχω μεγαλύτερο κίνητρο από την πρώτη εβδομάδα του χρόνου. Είναι το τέλος της σεζόν. Ξέρω ότι οι άλλοι παίκτες είναι κουρασμένοι. Ξέρω ότι άλλοι παίκτες δεν έχουν αυτόν τον στόχο. Ξέρω επίσης ότι με μερικά καλά αποτελέσματα, μάλλον θα τα καταφέρω. Δεν είναι κάτι που με πιέζει, δεν με κάνει να νιώθω πίεση, αλλά ξέρω ότι μπορώ να τα καταφέρω και βλέπω τον εαυτό μου εκεί».

Καταλήγοντας, είπε: «Έτσι, το κίνητρό μου είναι αρκετά υψηλό και νιώθω φρέσκια. Παίρνω έξυπνες αποφάσεις με προπόνηση και ξεκούραση για να αντέξω μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου. Είναι υπέροχο που έχω αυτήν την ευκαιρία να είμαι εδώ και να συγκεντρώσω μερικούς βαθμούς για τους τελικούς».

Η Σάκκαρη για να «σφραγίσει» την παρουσία της στα WTA Finals για πρώτη φορά στην καριέρα της θα πρέπει να φτάσει ως τα ημιτελικά του Indian Wells. Σε περίπτωση που δεν τα καταφέρει θα προσπαθήσει να κερδίσει το εισιτήριο για το τουρνουά των κορυφαίων στη Μόσχα. Στους τελικούς έχουν ήδη προκριθεί η Μπάρτι, η Σαμπαλένκα, η Κρεϊτσίκοβα κι η Πλίσκοβα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία «Αθηνά» το Σάββατο - Προβλήματα σε Κέρκυρα, Πάτρα, Τρίκαλα

Σκληρός κακοποιός δραπέτευσε από το νοσοκομείο της Νίκαιας

Σταϊκούρας στην Όλγα Τρέμη και το Newsbomb: 1,5 εκατ. νοικοκυριά μπαίνουν στο νέο επίδομα θέρμανσης