ΣΠΟΡ

Νόβακ Τζόκοβιτς: Αναχώρησε για την ακρόαση που θα κρίνει τη συμμετοχή στο Australian Open

Νόβακ Τζόκοβιτς
Twitter: @NathanJCurrie

Νόβακ Τζόκοβιτς: Η μεγάλη μέρα που θα κρίνει τα πάντα ξημέρωσε στην Αυστραλία, με τον Σέρβο να είναι έτοιμος για την τελευταία ακρόαση.

Λίγο πριν τις 23:45 (σ.σ. στις 8:42 ώρα Αυστραλίας) ο Νόβακ Τζόκοβιτς έφυγε από το Park Hotel, στο οποίο βρισκόταν «υπό κράτηση» για να πάει στην ακρόαση που θα κρίνει την παραμονή του στη χώρα.

Να θυμίσουμε ότι αυτή είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα, ήτοι 9:30 ώρα Αυστραλίας.

Μια μικρή νίκη του Τζόκοβιτς πριν την τελική μάχη

Λίγες ώρες πριν την τελική μάχη που πλέον απέχει κάτι λιγότερο από 30 λεπτά, η πλευρά Τζόκοβιτς πέτυχε μια μικρή νίκη, η οποία δίνει ελπίδα. Συγκεκριμένα, οι Δικαστικές Αρχές της Αυστραλίας έκαναν δεκτό το αίτημα που είχε καταθέσει, ώστε η υπόθεση να εκδικαστεί με τρεις δικαστές κι όχι με έναν όπως επιθυμούσε η κυβέρνηση της χώρας.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας η τριμελής έδρα θα πάρει άμεσα την οριστική απόφαση, όσον αφορά την απέλαση του ή όχι από τη χώρα και κατ' επέκταση τη συμμετοχή στο Australian Open.

Να θυμίσουμε ότι ο Υπουργός Μετανάστευσης, Άλεξ Χοκ έχει ακυρώσει την ταξιδιωτική βίζα του Τζόκοβιτς και ζήτησε την απέλαση του, μολονότι είχε δικαιωθεί από το Δικαστήριο. Οι εκπρόσωποι του Σέρβου άσκησαν έφεση, πείθοντας τον δικαστή Κέλι να διατάξει να μην γίνει καμία κίνηση απέλασης μέχρι να ολοκληρωθεί η ακροαματική διαδικασία. Ο «Νόλε» επέστρεψε σε δομή προσφύγων, ενώ σήμερα είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τους δικηγόρους του για δύο ώρες στο γραφείο τους. Η ακροαματική διαδικασία θα συνεχιστεί στο Ομοσπονδιακό δικαστήριο (εκδικαζόταν στο ομοσπονδιακό Εφετείο), κάτι που δεν ήθελε η πλευρά του «Νόλε».

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο αγώνας του Τζόκοβιτς με τον συμπατριώτη του, Μιομίρ Κέτσμάνοβιτς έχει οριστεί για τη Δευτέρα (17/1). Μάλιστα, οι διοργανωτές του πρώτου major τουρνουά δεν έχουν ανακοινώσει το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας περιμένοντας να δουν αν το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης θα είναι «παρών» ή όχι.

LIVE η ακρόαση του Τζόκοβιτς

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Στη δημοσιότητα το ΦΕΚ με την παράταση των μέτρων - Τι προβλέπεται από Δευτέρα (17/1)

Πιστοποιητικό νόσησης: Πώς εκδίδεται και τι αλλάζει σε PCR, rapid test και άδειες;

Τζώρτζης Μονογυιός: Συγκλόνισε ο Stan - Απεγκλώβισε τη σύζυγό του επιχειρηματία από τη Ferrari (vid)

Τρόμος για τον Ατζούν Ιλιτζαλί: Το ατύχημα που «πάγωσε» τον παραγωγό του Survivor