ΣΠΟΡ

Formula 1: Μόνο εμβολιασμένοι στα Grand Prix από το 2022 - Δεν θα υπάρξουν εξαιρέσεις

Formula 1
AP Images

Formula 1: Οι υπεύθυνοι της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού έχουν πάρει την απόφαση να καταστήσουν υποχρεωτικό τον πλήρη εμβολιασμό.

Μάλιστα, όπως ξεκαθάρισαν οι άνθρωποι της F1, δεν θα υπάρχει καμία εξαίρεση, αρχής γενομένης από τη σεζόν που θα ξεκινήσει σε λίγους μήνες.

Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός θα αφορά άπαντες που εισέρχονται στα πάντοκ, ήτοι όλους τους πιλότους, το προσωπικό φιλοξενίας, του δημοσιογράφους, τα μέλη της FIA και της FOM που κατέχει τα εμπορικά δικαιώματα, ακόμα και τις διάφορες διασημότητες που δίνουν κατά καιρούς το «παρών» στα Grand Prix.

«Η Formula 1 θα απαιτήσει όλο το προσωπικό που ταξιδεύει να είναι πλήρως εμβολιασμένο και δεν θα ζητήσει εξαιρέσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος του γραφείου Τύπου.

Η απόφαση επικυρώθηκε σε συνεδρίαση του Παγκοσμίου Συμβουλίου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού της FIA που έλαβε χώρα πριν λίγο καιρό. Η συγκεκριμένη εξέλιξη θέτει εν αμφιβόλω το μέλλον του οδηγού του ιατρικού αυτοκινήτου της FIA, Άλαν φαν ντερ Μέρβε. Ο Νοτιοαφρικανός, ο οποίος έπαιξε σημαντικό ρόλο στη διάσωση του Ρομέν Γκροζάν στο ατύχημα που είχε στο Grand Prix του Μπαχρέιν το 2020, έχει επιλέξει να μην εμβολιαστεί για προσωπικούς λόγους.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Στέφανος Τσιτσιπάς – Μαρία Σάκκαρη: Η θέση τους στην παγκόσμια κατάταξη μετά το Australian Open