ΣΠΟΡ

Στέφανος Τσιτσιπάς: «Επίθεση» από την Οσάκα – «Είναι αστείος τύπος»

Στέφανος Τσιτσιπάς
AP Images

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ο Έλληνας τενίστας πρότεινε την αύξηση των σετ στα ματς των γυναικών στα Grand Slam, κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Ναόμι Οσάκα.

Ο Τσιτσιπάς σε συνέντευξη του στην ιστοσελίδα «First Sportz», αναφέρθηκε στο equal prize money και πρότεινε οι γυναίκες να αγωνίζονται κι αυτές σε αγώνες best-of-5 σετ στα Grand Slam.

To πρώην Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης δεν συμφώνησε με την πρόταση του και χαρακτήρισε τον Έλληνα τενίστα «αστείο τύπο».

Η Οσάκα ρώτησε αν «τον ρώτησαν αυτό ή το έφερε εκείνος στο προσκήνιο;» κι όταν ο δημοσιογράφος απάντησε ότι το έριξε αυτός στο τραπέζι, είπε ότι: «Αυτός ο τύπος είναι αστείος!». Επίσης, έχοντας διάθεση για χιούμορ, τόνισε: «Θέλει να παίξει εννιά σετ; Αν θέλει εκείνος να αυξήσει τα δικά μου σετ, τότε θα αυξήσω και εγώ τα δικά του».

Με την πρόταση του Τσιτσιπά, δεν έδειξε να ενθουσιάζεται κι η Καρολίνα Πλίσκοβα, με την οποία μάζεψαν πλαστικά από τις ακτές του Μαϊάμι. Το άλλοτε Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης «ανέβασε» το δημοσίευμα, βάζοντας ορισμένα emojis, με τα οποία έδειξε ότι δεν της άρεσε καθόλου αυτή η ιδέα.

Όσα είπε ο Στέφανος Τσιτσιπάς

«Δεν θέλω να είμαι προκλητικός ή τίποτα τέτοιο. Υπάρχει πάντα το θέμα του equal pay και ούτως ή άλλως οι γυναίκες παίρνουν ίσες αμοιβές για να παίξουν ματς best-of-three. Δεν γνωρίζω. Υπάρχουν επίσης πολλοί επιστήμονες και στατιστικολόγοι εκεί έξω που μου έχουν πει ότι οι γυναίκες έχουν καλύτερη αντοχή από τους άνδρες. Δεν το γνωρίζω.

Ίσως μπορούν και οι γυναίκες να παίξουν 5 σετ, υποθέτω. Για τα Grand Slam, μου αρέσει το best-of-five. Από την άλλη πλευρά πιστεύω ότι θα είχαμε δει πολύ μεγαλύτερη ποικιλία στους νικητές αν τα ματς ήταν best-of-three στους άνδρες».

Διαβάστε επίσης:

Στέφανος Τσιτσιπάς: «Οι γυναίκες πληρώνονται το ίδιο, ίσως θα μπορούσαν να παίξουν 5 σετ»

Miami Open: Πρόκριση για Τσιτσιπά (video+photos)