ΣΠΟΡ

Στέφανος Τσιτσιπάς: «Οι γυναίκες πληρώνονται το ίδιο, ίσως θα μπορούσαν να παίξουν 5 σετ»

Στέφανος Τσιτσιπάς
AP Images

Στέφανος Τσιτσιπάς: Σε μια ακόμη δήλωση που προκάλεσε πολλή «κουβέντα» προχώρησε ο Έλληνας πρωταθλητής.

Ο Τσιτσιπάς σε συνέντευξη του στην ιστοσελίδα «First Sportz», αναφέρθηκε στο equal prize money και πρότεινε οι γυναίκες να αγωνίζονται κι αυτές σε αγώνες best-of-5 σετ στα Grand Slam.

Στο major τουρνουά των ανδρών, ο νικητής κρίνεται στα πέντε σετ, ενώ στις γυναίκες στα τρία όπως σε όλα τα άλλα τουρνουά. Ο Έλληνας τενίστας πρότεινε να υπάρξει αυτή η αλλαγή, από τη στιγμή που άντρες και γυναίκες λαμβάνουν τις ίδιες χρηματικές απολαβές.

Όσα είπε ο Στέφανος Τσιτσιπάς

«Δεν θέλω να είμαι προκλητικός ή τίποτα τέτοιο. Υπάρχει πάντα το θέμα του equal pay και ούτως ή άλλως οι γυναίκες παίρνουν ίσες αμοιβές για να παίξουν ματς best-of-three. Δεν γνωρίζω. Υπάρχουν επίσης πολλοί επιστήμονες και στατιστικολόγοι εκεί έξω που μου έχουν πει ότι οι γυναίκες έχουν καλύτερη αντοχή από τους άνδρες. Δεν το γνωρίζω.

Ίσως μπορούν και οι γυναίκες να παίξουν 5 σετ, υποθέτω. Για τα Grand Slam, μου αρέσει το best-of-five. Από την άλλη πλευρά πιστεύω ότι θα είχαμε δει πολύ μεγαλύτερη ποικιλία στους νικητές αν τα ματς ήταν best-of-three στους άνδρες».

Αντέδρασε η Πλίσκοβα

Η Καρολίνα Πλίσκοβα, με την οποία μάζεψαν πλαστικά από τις ακτές του Μαϊάμι, δεν έδειξε να ενθουσιάζεται με την πρόταση του Στέφανου Τσιτσιπά. Το άλλοτε Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης «ανέβασε» το δημοσίευμα, βάζοντας ορισμένα emojis, με τα οποία έδειξε ότι δεν της άρεσε καθόλου αυτή η ιδέα.

Στέφανος Τσιτσιπάς
Η Καρολίνα Πλίσκοβα δεν έδειξε να ενθουσιάζεται με την πρόταση του Στέφανου Τσιτσιπά.Instagram

Διαβάστε επίσης:

Τσιτσιπάς: Νίκησε τον Γουλφ 2-1 και συνεχίζει δυναμικά στο Μαϊάμι Όπεν

Στέφανος Τσιτσιπάς: «Περήφανος για τη Μαρία Σάκκαρη, μπορεί ακόμα καλύτερα»