ΣΠΟΡ

Στέφανος Τσιτσιπάς: «Περήφανος για τη Μαρία Σάκκαρη, μπορεί ακόμα καλύτερα» - Πρεμιέρα με Γουλφ

Στέφανος Τσιτσιπάς Μαρία Σάκκαρη
Intime

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ο Έλληνας τενίστας λίγο πριν πέσει στη μάχη του Miami Open μίλησε για τη Μαρία Σάκκαρη και την άνοδο της στο Νο3 του κόσμου.

Το Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης δήλωσε περήφανος για την πορεία της Ελληνίδας τενίστριας, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι μπορεί να πάει ακόμα καλύτερα.

«Είμαι περήφανος για τη Μαρία. Είμαι πολύ χαρούμενος που κατάφερε να κάνει ό,τι κι εγώ φτάνοντας στο Νο3. Είμαι το ίδιο περήφανος που θα ήμουν και για τον εαυτό μου. Νομίζω ότι μπορεί να πάει ακόμα καλύτερα. Την παρακολουθούσα και έβλεπα την εξέλιξη της. Είδα τα περισσότερα παιχνίδια της, το αξίζει να είναι εκεί, το αξίζει περισσότερο από κάθε άλλον», τόνισε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη Τύπου.

Όσο για τον ίδιο και τους Big-3 (βλ. Τζόκοβιτς, Ναδάλ και Φέντερερ), ανέφερε: «Πιστεύω ότι θα μπορούσα να ήμουν πιο κοντά σε αυτά που έχουν κάνει μα βάση την ηλικία μου. Αισθάνομαι ότι έχω μείνει λίγο πίσω τώρα τελευταία. Ωστόσο προσπαθώ να βελτιώσω το παιχνίδι μου. Αυτό που προσπαθώ είναι να ανταγωνιστώ της δική μου γενιά και όχι τους Big 3 κι αυτός γιατί ο Ράφα είναι ο μοναδικός από τους Big 3 που παίζει στα τελευταία τουρνουά, ωστόσο κανείς δεν ξέρει για το πόσο θα κρατήσει αυτό. Ωστόσο, όπως είπα προσπαθώ να γίνω ο καλύτερος της γενιάς μου και όχι να επικεντρωθώ στους μεγαλύτερους ηλικιακά παίκτες».

Πρεμιέρα κόντρα στον Γουλφ

Στο μεταξύ, ο Τζέφρι Τζον Γουλφ θα είναι ο αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά στον δεύτερο γύρο του Miami Open. Ο 23χρονος Αμερικανός, ο οποίος ξεκίνησε από τα προκριματικά, νίκησε 2-0 σετ (6-4, 6-4) τον Ντάνιελ Αλτμάιερ στον πρώτο γύρο του δεύτερου «1000αριού» της χρονιάς.

Ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει για δεύτερη φορά τον Γουλφ. Οι δυο τους είχαν συναντηθεί, πριν λίγες εβδομάδες, στη φάση των «16» του τουρνουά στο Ακαπούλκο, με τον Έλληνα πρωταθλητή να επικρατεί εύκολα με 2-0 σετ (6-1, 6-0).

Διαβάστε επίσης:

Μαρία Σάκκαρη – Στέφανος Τσιτσιπάς: Φέρνουν την Ελλάδα στην κορυφή του κόσμου