ΣΠΟΡ

Formula 1: Επίσημο! Audi και Porsche μπαίνουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Formula 1
AP Images

Formula 1: Νέα δεδομένα αναμένεται να δημιουργηθούν τα επόμενα χρόνια στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, με την είσοδο της Audi και της Porsche στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Ήταν κάτι που είχε κυκλοφορήσει ως φήμη εδώ και καιρό, ωστόσο πλέον είναι και επίσημο, καθώς το επιβεβαίωσε με δηλώσεις του ο Χέρμπερτ Ντις.

Ο CEO του VW Group σε δηλώσεις του παραδέχθηκε ότι Porsche και Audi θα μπουν ξεχωριστά στη Formula 1 από το 2026. Οι νέοι κανονισμοί που θα ισχύσουν αποτελούν μια χρυσή ευκαιρία για την είσοδο τους.

«Η F1 εξελίσσεται εξαιρετικά θετικά παγκοσμίως… Αν ασχολείσαι με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, θα πρέπει να είσαι στην F1 καθώς εκεί είναι ο μεγαλύτερος αντίκτυπος. Επιπλέον, δεν μπορείς να εισέλθεις στην F1 αν δεν ανοίξει ένα παράθυρο τεχνολογίας. Κάτι που σημαίνει ότι για να μπεις εκεί, χρειάζεται μια αλλαγή στους κανονισμούς. Τότε όλοι ξεκινούν ξανά από την ίδια θέση», ανέφερε ο Ντις, ο οποίος συμπλήρωσε: «Αυτό έρχεται τώρα, και ειδικότερα το 2026, όταν οι κινητήρες θα εξ ηλεκτριστούν σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό, συμπεριλαμβανομένων των συνθετικών καυσίμων. Οι δύο premium μάρκες μας πιστεύουν ότι αυτό είναι το σωστό και σε αυτό δίνουν προτεραιότητα».

Τα σχέδια της Porsche είναι πιο «συγκεκριμένα» κι όπως όλα δείχνουν περιλαμβάνουν συνεργασία με τη Red Bull Racing, ενώ τα δεδομένα με την Audi είναι πιο «ανοικτά». Πρόσφατα, πάντως, υπήρξαν φήμες για επαφές με τη McLaren.

Διαβάστε επίσης:

H Audi μπαίνει στη Formula 1: Κίνηση που αλλάζει τα δεδομένα!