ΣΠΟΡ

Στέφανος Τσιτσιπάς: Αποθέωσε τον Ράφα Ναδάλ – «Νιώθει αθάνατος»

Στέφανος Τσιτσιπάς Ράφα Ναδάλ
Intime

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ο Έλληνας τενίστας στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του Wimbledon, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Ράφα Ναδάλ.

Ο Τσιτσιπάς αναφέρθηκε στα προβλήματα τραυματισμών του Ισπανού θρύλου, υπογραμμίζοντας ότι ο τρόπος με τον οποίο τα έχει αντιμετωπίσει τον έχουν βοηθήσει να βγει πιο «δυνατός».

Επίσης, ο 24χρονος τενίστας υπογράμμισε ότι πλέον έχει καταλάβει τι φταίει και δεν τα πήγαινε καλά στο γρασίδι τα προηγούμενα χρόνια.

Όσα είπε για τον Ράφα Ναδάλ: «Τρέφω απεριόριστο σεβασμό για αυτό που έκανε ο Ράφα (σ.σ. Ναδάλ) στο γαλλικό Grand Slam, παίζοντας με τραυματισμένο πόδι. Ήταν σαν να έπαιζε με σπασμένο πόδι. Όλα όσα έχει αντιμετωπίσει μέχρι στιγμής στην καριέρα του, τον κάνουν να νιώθει αθάνατος στο court. Τα επίπεδα ενέργειας που είναι ικανός να φτάνει σε ορισμένους αγώνες του, κάνουν όλους τους αντιπάλους του να αισθάνονται άβολα. Δεν μπορούν πολλοί να τον αντιμετωπίσουν. Δεν έχουμε συνηθίσει τον Ράφα να κερδίζει πολλά, συνεχόμενα Slams και αυτό που κάνει φέτος, είναι φοβερό. Όταν λέει πως δεν μπορεί να παίξει στο καλύτερό του επίπεδο, γιατί έχει προβλήματα με το πόδι του, πολλοί επαναπαύονται. Νομίζω ότι τότε, είναι πιο τρομακτικός από όταν είναι υγιής. Κατά κάποιον τρόπο, έχει διαφορετική ψυχολογία. Ξέρει ότι πρέπει να κερδίσει γρήγορα και σε πιάνει από τον «λαιμό», από το ξεκίνημα».

Όσα είπε για τις επιδόσεις του στο γρασίδι: «Για εμένα, πέρυσι η χρονιά ήταν αρκετά δύσκολη στο γρασίδι, διότι δεν έπαιξα ματς πριν το Wimbledon. Μέχρι πρόσφατα, προσπαθούσα να παίξω στο γρασίδι, όπως παίζω στο χώμα. Αυτό είναι το μεγάλο λάθος μου σε αυτή την επιφάνεια. Όλα έπεφταν στο κενό, γιατί δεν έχει σχέση η τακτική που πρέπει να ακολουθήσεις στο γρασίδι, με αυτήν που ακολουθείς στο χώμα. Είδα μερικά στιγμιότυπα από την περυσινή μου εμφάνιση στο Wimbledon, προσπάθησα να καταλάβω τα αδύναμα σημεία μου. Αυτά που έκανα, δεν είχαν καμία λογική».

Σχετικές ειδήσεις