ΣΠΟΡ

Μπόρις Μπέκερ: «Προσπάθησαν να με σκοτώσουν στη φυλακή»

Μπόρις Μπέκερ
AP Photo/Frank Augstein, File

Μπόρις Μπέκερ: Ο θρύλος του τένις μίλησε για την περίοδο που πέρασε στη φυλακή κι αποκάλυψε ότι ένας συγκρατούμενος του, προσπάθησε να τον σκοτώσει.

Ο Μπόρις Μπέκερ, λίγες ημέρες μετά την απέλαση του από την Αγγλία και την επιστροφή του στη Γερμανία, μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό «Sat 1».

Ο κάτοχος έξι τίτλων Grand Slam καταδικάστηκε σε 2,5 χρόνια φυλάκιση για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Η αρχική ποινή προέβλεπε 15 μήνες στη φυλακή και το υπόλοιπο διάστημα σε κατ’ οίκον περιορισμό, ωστόσο λόγω καλής διαγωγής έμεινε σε κελί μόνο οκτώ μήνες.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε, ανέφερε ότι: «Η φυλακή έκανε καλό στην υγεία μου. Είχαν αλκοόλ αλλά δεν ήπια καθόλου» κι αποκάλυψε ότι κάποιος πήγε να τον σκοτώσει. Όπως τόνισε: «Το βασικό που έπρεπε να μην κάνει ήταν να μην κοιτάξεις περίεργα κάποιον άλλον κρατούμενο. Μια φορά υπήρξε ένας κρατούμενος που ήθελε να με σκοτώσει τον περασμένο Οκτώβριο. Προσπάθησε να μου επιτεθεί και μου είπε όλα τα πράγματα που ήθελε να μου κάνει. Όταν ζήτησα βοήθεια ήρθαν άλλοι κρατούμενοι και με βοήθησαν. Οι φύλακες ήρθαν αργά».

Καταλήγοντας, υπογράμμισε: «Νομίζω πως ανακάλυψα ξανά τον άνθρωπο μέσα μου, τον άνθρωπο που ήμουν μια μέρα. Πήρα ένα σκληρό μάθημα. Ένα επίσης πολύ ακριβό και πολύ επίπονο μάθημα. Φυσικά, όλα όσα συνέβησαν με δίδαξαν κάτι σημαντικό και άξιζε τον κόπο: πως υπάρχουν πράγματα που συμβαίνουν για καλό λόγο. Μετά τους πρώτους τρεις μήνες μεταφέρθηκε σε άλλη πτέρυγα. Εκεί δούλεψα ως προπονητής και είχα την ευκαιρία να διδαχθώ μαθηματικά, αγγλικά, ακόμα και Ελληνική φιλοσοφία».

Σχετικές ειδήσεις