ΣΠΟΡ

Στέφανος Τσιτσιπας: Υποκλίθηκε στον Νόβακ Τζόκοβιτς – «Ο σπουδαιότερος του αθλήματος»

Στέφανος Τσιτσιπάς - Νόβακ Τζόκοβιτς Australian Open
AP Photo/Aaron Favila

Στέφανος Τσιτσιπάς – Νόβακ Τζόκοβιτς: Ο Έλληνας τενίστας υποκλίθηκε στον σπουδαίο Σέρβο μετά τον τελικό του Australian Open, υπογραμμίζοντας ότι «είναι ο σπουδαιότερος που έχει κρατήσει ποτέ ρακέτα».

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έδωσε μεγάλη μάχη, αλλά στο φινάλε έφυγε με σκυμμένο κεφάλι κι από τον δεύτερο τελικό Grand Slam της καριέρας του.

Όπως είχε συμβεί στο Roland Garros το 2021, έτσι και στο Australian Open υπεύθυνος ήταν ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο «Νόλε» επικράτησε στον τελικό με 3-0 σετ, χαρακτηρίζοντας τη συγκεκριμένη νίκη ως τη «μεγαλύτερη της ζωής μου».

Ο Τσιτσιπάς στις δηλώσεις που έκανε μετά το τέλος του τελικού, ανέφερε για τον Τζόκοβιτς ότι: «Είναι ο σπουδαιότερος που έχει κρατήσει ποτέ ρακέτα», ενώ επεσήμανε ότι είναι δύσκολο για εκείνον να χάνει ακόμα έναν τελικό.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Στέφανου Τσιτσιπά:

«Νόβακ, δεν ξέρω τι να πω. Νομίζω τα κατορθώματά σου μιλούν από μόνα τους. Συγχαρητήρια. Όχι μόνο για σένα, αλλά και για την οικογένειά σου, που σε υποστηρίζει τόσο πολύ. Εκτιμώ ό,τι έχεις κάνει για το άθλημα. Ήσουν καλύτερος παίκτης στο κορτ.

Πρέπει να πω ακόμα μια φορά ότι έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό. Είναι ένας από τους σπουδαιότερος τενίστες στο άθλημα μας. Είναι ο σπουδαιότερος που έχει κρατήσει ποτέ ρακέτα.

Θα ήθελα, να σε ευχαριστήσω που έχεις οδηγήσει το άθλημά μας μέχρι τώρα. Αξίζει το άθλημα έναν παίκτη σαν εσένα που ωθεί κάθε παίκτη να βελτιώνεται. Δεν είναι εύκολο να χάνω ακόμα έναν τελικό grand slam, αλλά πάντα θέλω να επιστρέψω στο κορτ και να δουλέψω σκληρά.

Είμαι χαρούμενος που έχω πολύ υποστηρικτικούς ανθρώπους δίπλα μου. Είναι μεγάλο προνόμιο για μένα που κάνω αυτό στη ζωή μου.

Να ευχαριστήσω και τους Έλληνες φίλαθλους που με κάνουν να νιώθω σαν να βρίσκομαι στην πατρίδα μου. Τέλος, θέλω να πω ότι το να επιστέφω στην Αυστραλία μου φέρνει ωραίες αναμνήσεις. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Ελπίζω να σας δω την επόμενη χρονιά».

Σχετικές ειδήσεις