ΣΠΟΡ

Στέφανος Τσιτσιπάς: Δύσκολη πρόκριση με ανατροπή στη Μαδρίτη

Στέφανος Τσιτσιπάς: Δύσκολη πρόκριση με ανατροπή στη Μαδρίτη
AP Photo/Manu Fernandez

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά τον τελικό στη Βαρκελώνη συνεχίζει με αυτοπεποίθηση και στη Μαδρίτη, καθώς επικράτησε στο δεύτερο γύρο του τουρνουά του Ντομινίκ Τιμ.

Τη νίκη με 2-1 σετ (3-6, 6-1, 7-6) επί του Ντομινίκ Τιμ πανηγύρισε στον δεύτερο γύρο του Madrid Open ο Στέφανος Τσιτσιπάς!

Το Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης θέλει να δώσει συνέχεια στην εξαιρετική πορεία που είχε στη Βαρκελώνη (έχασε στον τελικό από τον Κάρλος Αλκαράθ) και παρότι δυσκολεύθηκε αρκετά, μπόρεσε να λυγίσει την αντίσταση του Αυστριακού, Νο 93 στον κόσμο, μετά από συγκλονιστικό παιχνίδι.

O Στέφανος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει στον τρίτο γύρο τον Σεμπαστιάν Μπάεζ (Νο 31 στη παγκόσμια κατάταξη).

Ο 24χρονος Έλληνας δεν ξεκίνησε καλά την αναμέτρηση. Έκανε αρκετά αβίαστα λάθη, δεν είχε συγκέντρωση και δέχθηκε πρώτος break στο 4ο game, ενώ έχασε τη διπλή ευκαιρία που είχε αμέσως μετά να το πάρει πίσω. Το αποτέλεσμα ήταν ο Τιμ να προηγηθεί με 4-1 και κρατώντας το σερβίς του να φτάσει στην κατάκτηση του πρώτου σετ με 6-3.

Στο δεύτερο σετ ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν καταιγιστικός. Προηγήθηκε με 3-0 και ισοφάρισε σε 1-1, φτάνοντας με περίπατο στο 6-1 υπέρ του.

Το τρίτο σετ ήταν το πιο ανταγωνιστικό.

Αμφότεροι είχαν ευκαιρία να κάνουν break στα πρώτα games, αλλά εύκολα ή δύσκολα κράτησαν το σερβίς τους, με τον Στέφανο να χάνει τεράστια ευκαιρία στο 11ο game, όταν και είχε 4 break points, αλλά τα έχασε όλα!

Ο Τιμ προηγήθηκε με 6-5, ο Έλληνας τενίστας ισοφάρισε 6-6 και τα πάντα κρίθηκαν στο τάι μπρέικ. Εκεί ο Τσιτσιπάς εμφανίστηκε πιο ψύχραιμος και έφτασε στην τελική επικράτηση και τη νίκη-πρόκριση.