ΣΠΟΡ

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου: Στη 15η θέση στα 20χλμ βάδην η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη – 38η η Φιλτισάκου

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου
EUROKINISSI

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου: Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη κατέλαβε την 15η θέση στα 20χλμ βάδην, ενώ η Κυριακή Φιλτισάκου ήταν 38η, σε ένα αγώνισμα, όπου τα «δυνατά» ονόματα ήταν σε εξαιρετική κατάσταση.

Η Πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2022 έμεινε μακριά από τα μετάλλια σε μια ιδιαίτερα γρήγορη κούρσα, όπου δεν μπόρεσε να κάνει την αντεπίθεση που συνηθίζει.

Στα πρώτα χιλιόμετρα, η Ντρισμπιώτη έμεινε στο δεύτερο γκρουπ που σχηματίστηκε, ωστόσο δεν κατάφερε στο δεύτερο μισό της κούρσας να ανεβάσει την απόδοση της.

Ο ρυθμός στην κούρσα ήταν πολύ γρήγορος με την Ιταλίδα, Παλμισάνο αρχικά και την Ισπανίδα, Πέρεθ στη συνέχεια να προπορεύονται της κούρσας. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια δεν μπόρεσε να ακολουθήσει το ρυθμό στο πρώτο 10άρι, παρόλα αυτά κατάφερε να διατηρηθεί – μαζί με άλλα σπουδαία ονόματα – ψηλά στην κατάταξη.

Η αθλήτρια από την Ισπανία επικράτησε τελικά πιο εύκολα απ΄ότι αναμενόταν με 1.26.51, έχοντας το περιθώριο στο φινάλε να αγκαλιάσει τους δικούς της ανθρώπους που ήταν στην άκρη της διαδρομής.

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Αυστραλή Τζέμινα Μόνταγκ με 1 ώρα 27.16 και το χάλκινο η ολυμπιονίκης, Αντονέλα Παλμισάνο (Ιταλία) με 1.27.26. Μάλιστα η Ιταλίδα γλίστρησε κι έπεσε στη διάρκεια της κούρσας, ευτυχώς δίχως να τραυματιστεί.

Η Ντρισμπιώτη ολοκλήρωσε την προσπάθεια της σε 1:30.19 και πλέον στρέφει την προσοχή της στα 35χλμ. βάδην. Ο τελικός θα διεξαχθεί την ερχόμενη Πέμπτη (24/8).

Η Κυριακή Φιλτισάκου, από την πλευρά της, τερμάτισε σε 1:37.51, ενώ η τρίτη εκπρόσωπος της Ελλάδας, η Χριστίνα Παπαδοπούλου, απέσυρε τη συμμετοχή της, λίγο πριν την εκκίνηση, λόγω ενοχλήσεων στο γόνατο.

«Έκανα ό,τι ήταν δυνατό για να πάρω μέρος στον αγώνα, δυστυχώς δεν ήταν δυνατό να αγωνιστώ με αυτό τον πόνο. Σίγουρα είμαι στεναχωρημένη που έχασα τη διοργάνωση, ωστόσο έχω πολύ δίψα και όρεξη και πιστεύω θα δούμε πολύ καλές επιδόσεις του χρόνου ενόψει του Ευρωπαϊκού και των Ολυμπιακών Αγώνων. Καλή επιτυχία στην Αντιγόνη και στην Κυριακή. Είπε στην Αντιγόνη το πρωί πως σήμερα αγωνίζεται και για μένα», είπε η αθλήτρια του Ναπολέοντα Κεφαλόπουλου.

Σχετικές ειδήσεις