ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σομαλία: Σκάνδαλο με την «πιο αργή σπρίντερ όλων των εποχών» – «Καρατόμηση» αξιωματούχου

Σομαλία: Σκάνδαλο με την «πιο αργή σπρίντερ όλων των εποχών» – «Καρατόμηση» αξιωματούχου
YouTube.

Σάλο προκάλεσε η επίδοση μίας «σπρίντερ» από τη Σομαλία, η οποία τερμάτισε τελευταία μένοντας 10 δευτερόλεπτα πίσω από τις υπόλοιπες αθλήτριες, σε αγώνα των 100 μέτρων.

Δημόσια κατακραυγή εις βάρος κρατικών αξιωματούχων της Σομαλίας, ύστερα από τη… viral επίδοση μίας σπρίντερ από την αφρικανική χώρα, η οποία όχι μονάχα πέρασε τελευταία τη γραμμή τερματισμού σε αγώνα 100 μέτρων στην Κίνα, αλλά και με διαφορά… 10 ολόκληρων δευτερολέπτων από τις υπόλοιπες αθλήτριες.

Η Νάσρο Αμπουκάρ Άλι, όπως φαίνεται στο βίντεο που κάνει τον γύρο του κόσμου, έτρεχε στην κούρσα των 100 μέτρων γυναικών στους θερινούς παγκόσμιους πανεπιστημιακούς αγώνες της Διεθνούς Ομοσπονδίας Πανεπιστημιακού Αθλητισμού στην Κίνα, ωστόσο, έμεινε 10 δευτερόλεπτα πίσω από τις υπόλοιπες. Όσο οι άλλες σπρίντερ ανέπτυσσαν ταχύτητα, εκείνη είχε ήδη μείνει πολύ πίσω, τερματίζοντας εν τέλει σε 21.81 δευτερόλεπτα.

Σάλος με την… επίδοση της αθλήτριας από τη Σομαλία

Για την εμφάνιση της Άλι επικράτησε οργή στα κοινωνικά δίκτυα, ενώ, χρήστες από την πατρίδα της έκαναν λόγο για κατηγορίες περί νεποτισμού. Μάλιστα, η κατακραυγή για την επιλογή της αθλήτριας στους αγώνες οδήγησε το Υπουργείο Νεολαίας και Αθλητισμού της Σομαλίας να αποπέμψει την Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Στίβου της χώρας, Χαντίτζο Άντεν Νταχίρ, με τις κατηγορίες της κατάχρησης εξουσίας, του νεποτισμού και δυσφήμισης της χώρας στη διεθνή σκηνή.

Η εκπρόσωπος της Σομαλίας δεν ήταν ούτε αθλήτρια, ούτε δρομέας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου. Υπήρξαν κατηγορίες ότι η Νάσρο Αμπουκάρ Άλι είναι συγγενής της Νταχίρ, για αυτόν ακριβώς τον λόγο είχε την ευκαιρία να τρέξει στον αγώνα, βάσει πληροφοριών του AP.

Ο Υπουργός Νεολαίας και Αθλητισμού της Σομαλίας, Μοχάμεντ Μπάρε Μοχάμουντ, ζήτησε συγγνώμη, υποστηρίζοντας ότι το Υπουργείο δεν γνώριζε πως η 20άχρονη επελέγη για να διαγωνισθεί στην κούρσα των 100 μέτρων. Μέσω σημερινής ανακοίνωσης (03/08), η Ένωση Πανεπιστημίων της Σομαλίας ανέφερε ότι δεν είχε στείλει δρομέα στον αγώνα.

Σχετικές ειδήσεις