ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στέφενς: «Απόφαση του Γκαρσία να φύγει»

Στέφενς: «Απόφαση του Γκαρσία να φύγει»

Ο Πάμπλο Γκαρσία αποφάσισε μόνος του να φύγει από τον ΠΑΟΚ, όπως είπε μετά τον αγώνα με τον Παναιτωλικό ο Χουμπ Στέφενς.


Ο Ολλανδός τεχνικός επεσήμανε πως ουδέποτε είπε στον Ουρουγουανό ότι πρέπει να σταματήσει το ποδόσφαιρο, υπογράμμισε πως τον συμπαθεί κι αυτός σε προσωπικό επίπεδο, ενώ τόνισε ότι ήταν απόφαση του Γκαρσία να φύγει από τον ΠΑΟΚ. Παράλληλα, ο Χουμπ Στέφενς αναφέρθηκε στη μεταγραφή του Μάρτενς αλλά και στην πιθανότητα πραγματοποίησης κι άλλων προσθηκών στο ρόστερ, λέγοντας ότι θέλει έναν καλό επιθετικό.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για το παιχνίδι:

«Ήταν πολύ δύσκολο παιχνίδι για εμάς. Ο Παναιτωλικός έπαιξε πολύ καλά. Εμείς πρέπει να βάλουμε περισσότερα πράγματα στον επιθετικό μας τομέα»

Για το πότε ο ΠΑΟΚ θα μπορέσει να σταθεροποιήσει την απόδοσή του:

«Ελπίζω να συνεχίσουμε κατ' αυτόν τον τρόπο, να κερδίζουμε. Γνωρίζουμε ότι δεν έχουμε καλή απόδοση, πρέπει να βελτιωθούμε. Επίσης χρησιμοποιώ τους παίκτες με την καλύτερη φυσική κατάσταση, τους περισσότερο ετοιμοπόλεμους. Σήμερα πήραμε ένα ρίσκο με τον Μαντούρο όμως είμαι χαρούμενος που έπαιξε καλά για 55 λεπτά»

Για το ότι ο ΠΑΟΚ είναι αργός και προβλέψιμος:

«Το πρόβλημα δεν είναι τόσο στην ανάπτυξη από τα άκρα, αλλά στο κεντρικό κομμάτι των επιθέσεων μας μας και σήμερα κάναμε ευκαιρίες που δεν αξιοποιήσαμε. Αλλοι παίκτες θέλουν παιχνίδια για να είναι έτοιμοι και άλλοι ξεκούραση. Αυτή την εβδομάδα που δεν έχουμε ενδιάμεσα παιχνίδι θα βρούμε περισσότερες δυνάμεις»

Για το γεγονός ότι ο Μαντούρο ξεκίνησε βασικός:

«Τα παιχνίδια τον βοηθούν να έρθει σε καλή φυσική κατάσταση. Σίγουρα θέλει δύο εβδομάδες για να παίζει 90 λεπτά. Είναι μία θέση που χρειαζόμαστε πολλούς καλούς παίκτες με τόσα παιχνίδια που έχουμε στον δρόμο μας»

Για τις εμφανίσεις του Γλύκου:

«Πρέπει να σας πω ότι ο Γλύκος ήταν καλός από την προετοιμασία, αλλά τότε έπρεπε να πάρουμε μία απόφαση και αποφασίσαμε να παίζει ο Χακόμπο. Ο Γλύκος εξακολουθούσε να είναι καλός και τώρα ήρθε η ώρα του να είναι το νούμερο ένα και ελπίζω να συνεχίσει έτσι»

Για το τι μπορεί να κάνει ένας προπονητής όταν οι παίκτες του βγαίνουν τέσσερις με δύο και έχουν κακές αντιδράσεις:

«Να τους πω να είναι ήρεμοι και να τους δώσω αυτοπεποίθηση»

Για το αν θεωρεί ότι είναι αυστηροί οι φίλοι του ΠΑΟΚ που αποδοκίμασαν μετά από νίκη:

«Μπορώ να τους καταλάβω, ούτε εμείς είμαστε ικανοποιημένοι από τις εμφανίσεις. Αλλά τι μπορώ να κάνω να σταματήσω να δουλεύω ή να δουλέψω περισσότερο;»

Για το εάν πιστεύει ότι οι παίκτες του ΠΑΟΚ δεν έχουν κίνητρο στο πρωτάθλημα:

«Κάθε παιχνίδι, ακόμη και κάθε προπόνηση πρέπει να είναι κίνητρο για τους παίκτες και τον προπονητή που πρέπει να δουλέψει περισσότερο. Αύριο είναι μία καινούργια μέρα που πρέπει να δουλέψουμε»

Για το που μπορεί να φτάσει ο ΠΑΟΚ έχοντας την σημερινή εικόνα:

«Δεν μπορώ να πω τα πάντα. Φυσικά σκέφτομαι για το μέλλον, αλλά δεν μπορούμε να πούμε ονόματα, δεν δουλεύουμε μόνο στον αγωνιστικό χώρο»

Για τον Μάρτενς:

«Η απόφαση ανήκει στην ομάδα του και απ ότι ξέρω είναι αρνητική. Ο Μάρτενς κάνει χαρούμενο κάθε προπονητή που τον έχει και αν ήταν στο χέρι μου τον ήθελα χτες. Ειδικά στην θέση που παίζει ο Μάρτενς έχουμε δοκιμάσει τον Νίνη, τον Κατσουράνη και η αλήθεια είναι ότι ο μοναδικός παίκτης που είναι πραγματικά αυτή η θέση του είναι ο Βούκιτς. Αλλά δεν μπορεί να παίξει συνεχόμενα σε δύο ματς και θέλει διαχείριση. Γι αυτό θα ήμουν πολύ ικανοποιημένος αν τον είχα, αλλά εξαρτάται από την ομάδα του»

Για το εάν δεν έρθει τώρα ο Μάρτενς αν θα πρέπει ο ΠΑΟΚ να κινηθεί για την απόκτηση άλλου παίκτη:

«Νομίζω αυτό είναι δύσκολο. Είναι δύσκολο να πάμε σε μία λύση για το υπόλοιπο της χρονιάς. Ποιος θα μπορούσε να έρθει για τόσο μικρή χρονική διάρκεια και σε μία μεταγραφική περίοδο που δύσκολα βρίσκεις καλούς ποδοσφαιριστές»

Για την αποχώρηση του Γκαρσία και εάν του είπε ότι πρέπει να σταματήσει το ποδόσφαιρο:

«Οχι δεν του είπα κάτι τέτοιο, δεν του είπα να σταματήσει. Και αυτό που έγινε είναι δική του απόφαση, όχι δική μου. Πιστέψτε με ότι προτιμώ να μιλάω για τους παίκτες που ακόμη μαζί μας και όχι γι' αυτούς που έφυγαν. Και όταν ήταν εδώ, δεν μπορούσα να τον βάλω, έπαιζε σε έναν αγώνα και μετά τέσσερις ημέρες ήταν εκτός. Το πιο σημαντικό είναι να μιλάμε για το μέλλον. Δεν ήταν δική μου απόφαση και μπορώ να καταλάβω και τον κόσμο που συμπαθεί τον Γκαρσία. Κι εγώ τον συμπαθώ σε προσωπικό επίπεδο»

Για τις προτεραιότητές του στην μεταγραφική περίοδο:

«Δεν είναι χώρος για να συζητήσουμε γι' αυτό το πράγμα, δεν είναι καλό να το βγάλουμε στις τηλεοράσεις και στις εφημερίδες. Είναι εσωτερική κουβέντα, επίσης πρέπει να πω ότι καταλαβαίνω γιατί κάνετε αυτές τις ερωτήσεις όμως κι εσείς πρέπει να καταλάβετε ότι δεν μπορώ να απαντήσω»

Για τα στοιχεία που θέλει να έχει ο επιθετικός:

«Θέλω έναν καλό επιθετικό».