ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σαν σήμερα ο «αγώνας του αιώνα» (vid)

Σαν σήμερα ο «αγώνας του αιώνα» (vid)

Αν και έχουν περάσει 43 ολόκληρα χρόνια από τις 8 Μαρτίου του 1971, ο «αγώνας του αιώνα» παραμένει ζωντανός στις μνήμες των φίλων του μποξ και του αθλητισμού.

Εκείνη η βραδιά δεν ήταν σαν όλες τις άλλες. Τουλάχιστον για τους Αμερικανούς που περίμεναν επί μήνες τη «συνάντηση» των δύο ιερών τεράτων της πυγμαχίας. Από τη μία πλευρά του ρινγκ, ο Μοχάμεντ Άλι, ιδιαίτερα αγαπητός στον κόσμο, με ρεκόρ 31-0. Από την άλλη πλευρά, ο 27χρονος Τζο Φρέιζερ, 27 ετών τότε και επίσης αήττητος (26-0).

Το Madison Square Garden της Νέας Υόρκης ήταν ασφυκτικά γεμάτο. Ανάμεσα στους χιλιάδες θεατές, βρίσκονταν διάσημα πρόσωπα της αμερικανικής καλλιτεχνικής σκηνής, πολιτικοί, μεγαλοεπιχειρηματίες.

Η πλειοψηφία του κόσμου υποστήριζε τον Άλι και τελικά απογοητεύτηκε από την εξέλιξη του αγώνα. Έπειτα από 15 γύρους σκληρής μάχης ανάμεσα στους δύο πυγμάχους, ο Φρέιζερ αναδείχθηκε ο μεγάλος νικητής, καθώς κατάφερε νοκ-ντάουν στον μεγάλο του αντίπαλο, που από την πλευρά του, ηττήθηκε για πρώτη φορά. Τόσο ο Άλι, όσο και ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής βαρέων βαρών, εισήχθησαν στο νοσοκομείο και έμειναν εκεί για μέρες, εξαιτίας των χτυπημάτων που έφεραν.

Πηγή βίντεο: youtube-roggenfeld13