ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τσέλσι: Τέλος και επίσημα ο Λάμπαρντ

Τσέλσι: Τέλος και επίσημα ο Λάμπαρντ

Ο Φρανκ Λάμπαρντ ανακοίνωσε και επίσημα πως αποχωρεί από την Τσέλσι ύστερα από 13 χρόνια παρουσίας του στην ομάδα.

Ο Άγγλος διεθνής, μετά από μία... ποδοσφαιρική ζωή στην Τσέλσι, έκανε γνωστό πως δεν θα συνεχίσει την καριέρα του στο Λονδίνο. Ο έμπειρος μέσος, έχει προτάσεις από αρκετούς συλλόγους, ωστόσο δεν έκανε γνωστό κάτι που να αφορά το μέλλον του.

«Όταν έφτασα σε αυτόν τον φανταστικό σύλλογο πριν από 13 χρόνια, ποτέ δεν πίστευα πως θα ήμουν τόσο τυχερός που θα έμενα τόσα χρόνια. Δεν είχα φανταστεί πως θα έπαιζα τόσα πολλά παιχνίδια απολαμβάνοντας όλες αυτές τις επιτυχίες. Ο σύλλογος έγινε κομμάτι της ζωής μου και υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που θα έπρεπε να ευχαριστήσω για αυτή την ευκαιρία. Αρχικά, τον Κεν Μπέιτς που ρίσκαρε το... κεφάλι του για να με υπογράψει η ομάδα σε τόσο νεαρή ηλικία και χωρίς αυτόν δεν θα είχα ξεκινήσει αυτή την εμπειρία», είπε αρχικά για να συνεχίσει:

«Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς είναι ο άνθρωπος που έσωσε την ομάδα και μας ανέβασε επίπεδο. Η θέλησή του για να σπρώξει το σύλλογο προς την επιτυχία, συνεπήρε όλους μας. Όσοι προπονητές δούλεψαν στην ομάδα, με βοήθησαν να βελτιώσω το παιχνίδι μου. Έμαθα από όλους και κάτι διαφορετικό. Όλοι οι σπουδαίοι συμπαίκτες που είχα, που είμαι τυχερός που τους είχα με βοήθησαν. Όχι μόνο με την ποιότητα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και σαν φίλοι. Θέλω επίσης να αναφερθώ και στο προπονητικό τιμ που βρισκόντουσαν πίσω από τα... φώτα όλα αυτά τα χρόνια».

Για τη συνέχεια της Τσέλσι, είπε: «Ο σύλλογος θα μεγαλώσει ακόμα περισσότερο και δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό. Έχει ποιοτικούς ποδοσφαιριστές και θα συνεχίσει τις επιτυχίες που όλοι απολαύσαμε στο παρελθόν. Τελευταίο και πιο σημαντικό, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους οπαδούς της Τσέλσι. Πιστεύω είναι οι σπουδαιότεροι στο Παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Με στήριξαν από την πρώτη στιγμή που έφτασα, όχι μόνο στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και στις δύσκολες στιγμές στην προσωπική μου ζωή. Δεν θα τους ξεχάσω ποτέ. Νιώθω τιμή που μοιράστηκα μαζί τους τόσο σπουδαίες στιγμές», κατέληξε.