ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μαθαίνει αντίπαλο η Ελλάδα

Μαθαίνει αντίπαλο η Ελλάδα
Την ομάδα, που θα αντιμετωπίσει στο χιαστί παιχνίδι της προημιτελικής φάσης, θα μάθει σήμερα (11/09) η Εθνική Ελλάδας...

Την ομάδα, που θα αντιμετωπίσει στο χιαστί παιχνίδι της προημιτελικής φάσης, θα μάθει σήμερα (11/09) η Εθνική Ελλάδας.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, μετά την ήττα του από την πρωταθλήτρια του 2005 Ρωσία, κατέλαβε και μαθηματικά την 3η θέση του Ε’ Ομίλου. Αντίπαλός του θα είναι, συνεπώς, η ομάδα που θα βγει 2η στο ΣΤ’ Όμιλο, δηλαδή ή η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ισπανία ή η Γαλλία. Με μεγάλη αγωνία, λοιπόν, αναμένεται το σημερινό (11/09, 18.00) ντέρμπι κορυφής μεταξύ των δύο ομάδων. Ο νικητής θα τερματίσει σίγουρα πρώτος και ο ηττημένος δεύτερος.

Οι «τρικολόρ» δείχνουν -και είναι μέχρι στιγμής- ασταμάτητοι, καθώς τρέχουν σερί εφτά διαδοχικών νικών, έχοντας κερδίσει μεταξύ άλλων την οικοδέσποινα Λιθουανία, τη δευτεραθλήτρια κόσμου Τουρκία και τη φιλόδοξη Σερβία. Από την πλευρά της, η Ισπανία είναι το φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου και το έχει αποδείξει δύο φορές έως τώρα. Μία στην πρεμιέρα του Ε’ Ομίλου, όταν συνέτριψε τη Σερβία με 84-59 και μία στα παιχνίδια του Α’ Ομίλου, όταν επικράτησε με άνεση και σκορ 91-79 των Λιθουανών!

Ξεκάθαρη είναι η κατάσταση στο Σερβία - Τουρκία. Οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς με νίκη θα εξασφαλίσουν την είσοδό τους στα προημιτελικά. Θα περάσουν ως 3οι αν η Γερμανία κερδίσει τη Λιθουανία μέχρι 11 πόντους, ενώ ευνοούνται στην ισοβαθμία (Λιθουανία - Σερβία 100-90, Σερβία - Γερμανία 75-64). Αν οι Λιθουανοί απλώς κερδίσουν τους Γερμανούς ή οι τελευταίοι επικρατήσουν των διοργανωτών με διαφορά μεγαλύτερη των 11 πόντων, τότε οι Σέρβοι θα προκριθούν ως 4οι.

Διαβάστε περισσότερα στο onsports.gr