ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Βασιλιάς» του Γουίμπλεντον ο Νόβακ Τζόκοβιτς

«Βασιλιάς» του Γουίμπλεντον ο Νόβακ Τζόκοβιτς

Τον τέταρτο τίτλο του στο Γκραν Σλαμ του Γουίμπλεντον, κατέκτησε σήμερα ο Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο Σέρβος δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα απέναντι στο Νοτιαφρικανό Κέβιν Άντερσον τον οποίο και νίκησε με 6-2 6-2 7-6 (3), στο κεντρικό κορτ του Γουίμπλεντον, κάτω από τον καυτό καλοκαιρινό ήλιο.

Με αυτή του τη νίκη, ο Τζόκοβιτς επέστρεψε στους τίτλους των Γκραν Σλαμ, μετά από «ξηρασία» δύο ετών.

Από την πλευρά του ο Άντερσον, προσπάθησε να γίνει ο πρώτος Νοτιοαφρικανός που θα κέρδισε τον τίτλο στο συγκεκριμένο Γκραν Σλαμ.

Η κούραση ήταν ένας σημαντικός παράγοντας και για τους δύο καθώς αμφότεροι είχαν δώσει τις πιο μεγάλες σε χρονική διάρκεια «μάχες» στην ιστορία του Γουίμπλεντον, προκειμένου να περάσουν από τα ημιτελικά, στον τελικό.

«Νιώθω καταπληκτικά γιατί για πρώτη φορά στη ζωή μου έχω κάποιον να φωνάζει "μπαμπά, μπαμπά"», δήλωσε συγκινημένος ο Τζόκοβιτς καθώς κρατούσε το τρόπαιο και ο γιος του Στεφάν με την υπόλοιπη οικογένειά του πανηγύριζαν.

«Αυτός είναι ο πρώτος μου τελικός σε Γκραν Σλαμ τα τελευταία δύο χρόνια και δεν υπάρχει καλύτερο μέρος για να επιστρέψεις», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, η Γερμανίδα Αντζελίκ Κέρμπερ επιβλήθηκε με 6-3 και 6-3 της Σερένα Γουίλιαμς στον τελικό των γυναικών, κατακτώντας τον τίτλο.