ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Χαμός με τις ενοικιαζόμενες κατοικίες στην Αττική - Πού κυμαίνονται οι τιμές

Παραθαλάσσια προάστια της Αττικής
IN TIME

Για να αποφύγουν το «Πάσχα στο χωριό», οι πολίτες κάνουν κρατήσεις σε κοντινούς προορισμούς, ώστε να μην περάσουν τις γιορτές μέσα στα διαμερίσματά τους - Ο Θέμης Μπάκας, Πρόεδρος Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates, μιλάει στο Newsbomb.gr, για το πώς διαμορφώνεται η κατάσταση με τις ενοικιαζόμενες κατοικίες, αλλά και το εάν και κατά πόσο είναι υπαρκτός ο κίνδυνος διασποράς λόγω των κορονοπάρτι

«Δώρο εξ ουρανού» αποδείχθηκαν τα παραθαλάσσια προάστια της Αττικής, μετά τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για απογόρευση των μετακινήσεων από νομό σε νομό, λόγω της ανησυχίας για υπερμετάδοση του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η πληρότητα σε παραλιακά μέρη της Αττικής από την προηγούμενη εβδομάδα ήταν αρκετά υψηλή, σε πολλά μέρη αγγίζει το 100%, κάτι που έχει οδηγήσει τις τιμές στα καταλύματα στα ύψη.

Σύμφωνα με τον Θέμη Μπάκα, πρόεδρο Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates, η πληρότητα και η αύξηση των τιμών ήταν κάτι αναμενόμενο από την στιγμή που απαγορεύτηκαν οι μετακινήσεις, με τους Αθηναίους να στρέφονται σε λύσεις εντός του νομού.

Οι πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης προσφέρουν μια σειρά επιλογών στους καταναλωτές, που περιλαμβάνουν διευκολύνσεις όπως η δωρεάν ακύρωση χωρίς προπληρωμή.

«Στο Ν.Αττικής, διαμένει περίπου το 50% του πληθυσμού της χώρας μας, αρκετοί εργάζονται μέσω τηλεργασίας ή/και με κυκλική εργασία από τον πρώτο lockdown ενώ δεν είναι λίγοι όσοι όλο αυτό το χρονικό διάστημα με αίσθημα ευθύνης για την δημόσια υγεία και την υγεία των αγαπημένων τους προσώπων, τηρούν τα μέτρα προστασίας για την καταπολέμηση του κορωνοϊού και πλέον 12-13 μήνες από την έναρξη του πρώτου lockdown ή/και 7μήνες από την έναρξη του δεύτερου lockdown νιώθουν πλέον πιεσμένοι, νιώθουν την λαχτάρα να φύγουν από τους ίδιους τοίχους που βλέπουν καθημερινά, νιώθουν την ανάγκη έστω αυτές τις Άγιες ημέρες να βρεθούν με τα μέλη της οικογένειας τους κοντά στη φύση, σε κάποιο παραθαλάσσιο προάστιο του Ν.Αττικής που με ασφάλεια και τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, να αλλάξουν παραστάσεις για 2-3 ημέρες», ανέφερε ο κ. Μπάκας, μιλώντας στο Newsbomb.gr.

Themistoklis---Andreas-Bakas.jpg
Θέμης Μπάκας, πρόεδρος Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates

Σχετικά με τις τιμές των διαμερισμάτων πέρυσι σε σύγκριση με φέτος, αναφέρθηκε πως «Τα παραθαλάσσια προάστια του Ν.Αττικής του πλέον για πολλούς από τους συμπολίτες μας αποτελούν το μήλον της έριδος για το τριήμερο του Πάσχα, τη μόνη λύση τη δεδομένη στιγμή για «απόδραση» από την καθημερινότητα. Το 2019, τα προάστια του Ν.Αττικής επέλεγαν οι συμπολίτες μας που λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν μπορούσαν να επιλέξουν μακρινότερους προορισμούς και τα επέλεγαν για 2-3 ημέρες ή/και για μόνο μια διανυκτέρευση σε αυτοτελή διαμερίσματα με κόστος που κυμαινόταν από 30€ έως 40€/διανυκτέρευση. Τη φετινή χρονιά, τα παραθαλάσσια προάστια του Ν.Αττικής έχουν την τιμητική τους το φετινό Πάσχα. Παραθαλάσσιες περιοχές όπως ο Ωρωπός, Σούνιο, Πόρτο Ράφτη, Βραυρώνα, Κινέτα, Παλαιά Φώκαια, Λούτσα και Λαύριο καταγράφουν υψηλές πληρότητες για αυτοτελή διαμερίσματα ή/και αυτοτελείς κατοικίες (όχι βίλες) που είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης και οι ιδιοκτήτες τους έχουν επιλέξει Δωρεάν πολιτική ακύρωσης και χωρίς προπληρωμή», επεσήμανε ο πρόεδρος Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates.

Δείτε πώς διαμορφώνονται οι τιμές στα καταλύματα της Ν. Αττικής:

Δείτε πώς διαμορφώνονται οι τιμές στα καταλύματα της υπόλοιπής Ελλάδας:

Αναφορικά με τους φόβους για κορονοπάρτι εντός των συγκεκριμένων διαμερισμάτων, ο κ. Μπάκας ήταν ιδιαιτέρως καθησυχαστικός, υπογραμμίζοντας πως «Τα άνωθεν διαμερίσματα ή/και αυτοτελείς κατοικίες επιλέγουν κυρίως οικογένειες με παιδία που θα μπορούν να απομονωθούν σε ένα φιλικό περιβάλλον μέσα στη φύση, πλησίον της θάλασσας και παράλληλα να μπορούν να μαγειρέψουν τα παραδοσιακά εδέσματα. Συγκεκριμένα, σχεδόν το 85% των κρατήσεων αφορά σε οικογένειες, επομένως δεν υπάρχει καμία τέτοια ανησυχία για πάρτι και συγχρωτισμό, καθώς εκτός των άλλων σε τέτοιου τύπου καταλύματα στις συγκεκριμένες περιοχές, συνήθως οι ιδιοκτήτες, διαμένουν αρκετά κοντά ελέγχοντας την κατάσταση για ανεπιθύμητα περιστατικά».

«Ταυτόχρονα, σε πολλές περιπτώσεις οι πληρότητες έχουν αυξηθεί ακόμη περισσότερο αγγίζοντας ακόμη και το 100%. Ενώ, από την Δωρεάν Πολιτική Ακύρωσης – χωρίς προπληρωμή, πλέον λόγω ότι βρισκόμαστε λίγες ημέρες από τις ημέρες του Πάσχα, αρκετοί ιδιοκτήτες ή/και διαχειριστές ακινήτων βραχυχρόνιας μίσθωσης ζητούν πλέον την πλήρη εξόφληση του κόστους της κράτησης», ανέφερε ο κ. Θέμης Μπάκας.

Ποια είναι η πληρότητα στα καταλύματα της Ν. Αττικής και της υπόλοιπης Ελλάδας:

«Αξίζει να αναφέρουμε ότι γενικότερα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, επί των πλείστων ο κλάδος της οικονομίας διαμοιρασμού – βραχυχρόνιας μίσθωσης, καταγράφει μεγάλες εισοδηματικές απώλειες και σχεδόν μηδενικές κρατήσεις ιδιαίτερα για ακίνητα που βρίσκονται στα αστικά κέντρα. Λόγω των άνωθεν αρκετοί ιδιοκτήτες στις «δεύτερες» και μη τουριστικές περιοχές τόσο του κέντρου της Αθήνας όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα, αποφάσισαν να επιστρέψουν στις συμβατικές μακροχρόνιες μισθώσεις ή/και σε μισθώσεις μεγαλύτερης διάρκειας από τις βραχυχρόνιες με στόχο το μηνιαίο εισόδημα μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Ενώ, εταιρείες διαχείρισης ακινήτων βραχυχρόνιας μίσθωσης αποφάσισαν ένα μέρος των διαχειριζόμενων ακινήτων να διαθέσουν στις συμβατικές – μακροχρόνιες μισθώσεις για να μπορέσουν να παρουσιάσουν κάποια έσοδα, αλλά ταυτόχρονα κρατώντας στάση αναμονής ιδιαίτερα σε ακίνητα που βρίσκονται στους top προορισμούς του κέντρου της Αθήνας ή/σε δημοφιλείς διεθνής τουριστικούς προορισμούς της χώρα μας», κατέληξε ο κ. Μπάκας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Συνελήφθη ο Μένιος Φουρθιώτης και οι δύο ποινικοί