Η δημοσιογράφος του OPEN, Έλβη Μιχαηλίδου.
Η δημοσιογράφος του OPEN, Έλβη Μιχαηλίδου.
Πηγή: Newsbomb.gr / Χάρης Γκίκας
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Έλβη Μιχαηλίδου: Θα σε μάθει μπαλίτσα - «Αθλητική δημοσιογραφία δεν είναι μόνο τα γκολ»

Η αθλητικογράφος του Open, Έλβη Μιχαηλίδου που διαπρέπει στον χώρο της αθλητικής δημοσιογραφίας, μίλησε στο Newsbomb.gr για το ξεκίνημά της, την πορεία της μέσα σε ένα «σκληρό» χώρο, θυμάται τις πρώτες της συνεντεύξεις και μας συστήνεται καλύτερα.

Η Θεσσαλονικιά Έλβη Μιχαηλίδου, που έχει αφήσει το δικό της ξεχωριστό αποτύπωμα στην αθλητική ειδησεογραφία, μιλώντας στην κάμερα του Newsbomb.gr αναφέρθηκε στο ταξίδι της στον κόσμο των σπορ, στην πορεία της στο OPEN, στις συνεντεύξεις που την «γεμίζουν» αλλά και ποιες από αυτές έχει ξεχωρίσει μέχρι σήμερα.

Η δημοσιογράφος του OPEN που παρουσιάζει τα αθλητικά δρώμενα στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του OPEN το Σαββατοκύριακο «Τώρα μαζί» και συμμετέχει στην αθλητική εκπομπή του Σαββατοκύριακου Open Sport, μετρά πολλές δημοσιογραφικές επιτυχίες στο ενεργητικό της ανάμεσα σε αυτές οι συνεντεύξεις από Στέφανο Τσιτσιπά, Κατερίνα Στεφανίδη, Δημήτρη Ιτούδη και Μίλτο Τεντόγλου.

Μάλιστα πριν από λίγες ημέρες τη βράβευσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου για τη συνέντευξη της με τον μικρό φίλο του ΠΑΟΚ με πρόβλημα όρασης, τον Λέανδρο.

Το ταξίδι της στην αθλητική δημοσιογραφία ξεκίνησε αφού ολοκλήρωσε τον κύκλο της στο RISE και της έγινε πρόταση στο τηλεοπτικό κανάλι του Open το 2018. H ίδια αισθάνεται το κανάλι της Παιανίας σαν σπίτι της και εύχεται να εξελιχθεί ακόμα περισσότερο εκεί.

Όπως ανέφερε η ίδια έχει ασχοληθεί από μικρή με τον αθλητισμό και συγκεκριμένα με τον στίβο. Σπούδασε στο τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του πανεπιστημίου Αθηνών. Έκανε την πρακτική της στο αθλητικό τμήμα της ΕΡΤ και πριν μπει ενεργά στον κόσμο της αθλητικής δημοσιογραφίας ασχολήθηκε με κοινωνικά ρεπορτάζ αλλά και με θέματα θεάτρου και μουσικής.

Έλβη Μιχαηλίδου
Η Έλβη Μιχαηλίδου διανύει έναν μαραθώνιο ακολουθώντας το όνειρό της, που δεν είναι άλλο από την αθλητική δημοσιογραφία.Newsbomb.gr / Χάρης Γκίκας

Πώς ξεκίνησε το ταξίδι σου στην αθλητική δημοσιογραφία;

«Από μικρή έλεγα ότι θέλω να γίνω δημοσιογράφος, πέρασα στο τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του πανεπιστημίου Αθηνών, ξεκίνησα σταδιακά, έκανα την πρακτική μου στα αθλητικά στην ΕΡΤ, μετά πήγα για ένα χρόνο στην Τατιάνα Στεφανίδου και έκανα κοινωνικό ρεπορτάζ, μετά πήγα στο MTV που έκανα μουσική και θέατρο που μου άρεσε πάρα πολύ. Ξεκίνησα δειλά-δειλά από το RISE με συνεντεύξεις αθλητών αλλά ήθελα να κάνω κάτι με κοινωνική διάσταση στον αθλητισμό, να είναι πιο προσωπικές οι συνεντεύξεις. Μετά ήρθε η πρόταση από το Open, εκεί που είμαι τα τελευταία πέντε χρόνια», ανέφερε μεταξύ άλλων η Έλβη Μιχαηλίδου.

Ανά διαστήματα φέρνεις στο φως της δημοσιότητας θέματα κοινωνικά όπως για παράδειγμα ότι έδιωξαν τους αθλητές από τους ξενώνες του Αγίου Κοσμά τον Ιανουάριο. Πώς αισθάνεσαι που αναδεικνύεις τέτοια θέματα;

Η αθλητική δημοσιογραφία δεν πρέπει να είναι μόνο το αν ένα γκολ έπρεπε να μετρήσει ή όχι, πρέπει να είναι και τα προβλήματα των αθλητών. Αυτός είναι ο στόχος των αθλητικών που θέλω να κάνω εγώ, να γινόμαστε η φωνή των αθλητών.

Πριν από λίγες ημέρες σε βράβευσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου για τη συνέντευξή σου με τον μικρό φίλο του ΠΑΟΚ με πρόβλημα όρασης, τον Λέανδρο. Στιγμές όπως αυτή που είναι τόσο σημαντικές, σου δίνουν ώθηση για να συνεχίσεις;

«Ο χώρος μας είναι δύσκολος, δεν σου συγχωρούν πολλά πράγματα, είναι ανταγωνιστικός, δεν θα σου δώσουν ώθηση εύκολα, οπότε το να επιβραβεύεσαι για τη δουλειά σου μόνο δύναμη για τη συνέχεια μπορεί να σου δώσει και αυτοπεποίθηση».

Τι ομάδα είσαι;

«Είναι κάτι που με ρωτάνε πολύ συχνά. Μάλλον το ότι δεν είμαι καμία ομάδα είναι κάτι που με βοηθάει να μην παθιάζομαι. Με βοηθά πολύ στη δουλειά μου ότι δεν ασχολούμαι με φίλαθλα αισθήματα».

Ποια είναι η αγαπημένη σου συνέντευξη;

«Δεν μπορώ να ξεχωρίσω μία συνέντευξη όσο κλισέ και αν ακούγεται. Σίγουρα από τις αγαπημένες μου είναι ο Μίλτος Τεντόγλου γιατί τον ξέρω από μικρό, η Κατερίνα Στεφανίδη είναι από τις αγαπημένες μου, ο Άγγελος ο Βλαχόπουλος από το πόλο που με έχει στηρίξει, ο Ενές Καντέρ που γνωριστήκαμε μέσω social και αναπτύξαμε μία φιλία ελληνοτουρκικής διάστασης, είναι πολλές και σίγουρα είναι και ο Λέανδρος που ήταν η πιο ιδιαίτερη συνέντευξη».

Ποια ήταν η πρώτη σου συνέντευξη;

«Η πρώτη μου αθλητική συνέντευξη ήταν με τον Σπύρο Γιαννιώτη, τον ασημένιο ολυμπιονίκη στη κολύμβηση στην ανοιχτή θάλασσα, μου έχει κάνει καλό ποδαρικό, μπήκα στα βαθιά κατευθείαν».

Είσαι αρκετά ενεργή στα social media, τι σχόλια δέχεσαι; Έχεις λάβει ποτέ κάποιο σχόλιο που να σε ενοχλήσει και να έχεις σκεφτεί να απενεργοποιήσεις τους λογαριασμούς σου;

«Όχι, δεν έχω δεχτεί κάτι τέτοιο αλλά αν συμβεί είναι καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια. Τα social media τα σιχαινόμουν, δεν μπορώ να πω ότι τα λατρεύω αυτή τη στιγμή, όμως κατάλαβα ότι είναι αναπόσπαστο κομμάτι της δουλειάς οπότε θα πρέπει να τα δυναμώσω. Τα τρέχω μόνη μου χωρίς συμβουλές από κάποιον ειδικό. Είναι αληθινοί άνθρωποι που θα μου στείλουν μήνυμα και θα μου κάνουν κάποια σχόλια».

H αθλητικογράφος του OPEN
H αθλητικογράφος του OPEN μίλησε στο Newsbomb.gr για τις φιλοδοξίες, τα όνειρά της αλλά και τις συνεντεύξεις που της έμειναν αξέχαστες.Newsbomb.gr / Χάρης Γκίκας

Έχεις ασχοληθεί με τον αθλητισμό και συγκεκριμένα με το στίβο, ήταν αυτό κάτι που σε έκανε να ασχοληθείς πιο έντονα με την αθλητική δημοσιογραφία;

Έκανα στίβο, έκανα σπριντ στο σχολείο στη Φιλοθέη, εκεί που είναι και ο σύλλογος της Κατερίνας Στεφανίδη, μου άρεσε πάρα πολύ, ασχολήθηκα μέχρι το τέλος του λυκείου. Μπορεί να έχει παίξει και αυτό τον ρόλο του που τείνω προς αυτά τα σπορ, του στίβου και του ερασιτεχνικού αθλητισμού περισσότερο.

elvi.jpg
Η Έλβη Μιχαηλίδου ως αθλήτρια στίβου.

5 Facts που δεν γνωρίζουμε για την Έλβη Μιχαηλίδου

  1. Φαγητό: Μακαρόνια
  2. Μουσική: Ελληνική
  3. Καλλιτέχνης: Φίλιππος Πλιάτσικας, Νίκος Βέρτης
  4. Εποχή: Άνοιξη
  5. Διακοπές: Θεσσαλονίκη και Λονδίνο

Διαβάστε επίσης

Δημήτρης Σκαρμούτσος στο Newsbomb.gr: «Δεν είμαι άνθρωπος της ευκολίας»

Χρήστος Θηβαίος στο Newsbomb.gr: «Γιατί θα μείνω για πάντα τερματοφύλακας»

Έρευνα Newsbomb.gr: Ο απινιδωτής σώζει ζωές στα γήπεδα, αλλά δεν αρκεί μόνο αυτός

Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ