Blekko: ο νέος αντίπαλος της Google

Λέγεται Blekko και είναι ο νέος αντίπαλος της Google...

Blekko: ο νέος αντίπαλος της Google

Λέγεται Blekko και είναι ο νέος αντίπαλος της Google.Πρόκειται για μια νέα μηχανή αναζήτησης η οποία όχι απλά θα επιστρέφει στο χρήστη αποτελέσματα μέσω της Google αλλά θα τα ελέγχει πρώτα μέσω της Wikipedia.

Έτσι αυτό που θα βλέπουμε στις οθόνες μας θα είναι κι ότι ακριβώς χρειαζόμαστε χωρίς να χάνουμε την ώρα μας ψάχνοντας ανάμεσα σε πληθώρα σελίδων που πολλές φορές πρόκειται για διαφημιστικά (spam) sites!

Περίπου 8000 εθελοντές έχουν αρχίσει ήδη να δουλεύουν πάνω σε αυτό το project ελέγχοντας και ομαδοποιώντας τα αποτελέσματα. Μέσα σε τρία χρόνια η Blekko έχει καταφέρει να δημιουργήσει 3 δισεκατομμύρια ιστοσελίδες. Βέβαια σε σύγκριση με το 1 τρισεκατομμύριο της Google ακούγεται αρκετά υποδεέστερος αριθμός, όμως αυτό που έχει σημασία είναι η ποιότητα και όχι η ποσότητα.

Για την προσπάθεια αυτή της Blekko έχουν δαπανηθεί ήδη 24 εκατ. δολάρια. Χωρίς αμφιβολία διαφαίνεται ως ένας σοβαρός αντίπαλος της Google μιας και υπόσχεται ποιοτικότερα αποτελέσματα!

Σχόλια
Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή