ΦΑΡΜΑΚΟ

«Φροντίζοντας τους Φροντιστές»: Η ΒΙΑΝΕΞ στην 3η ημερίδα της ΕΠΙΟΝΗ

«Φροντίζοντας τους Φροντιστές»: Η ΒΙΑΝΕΞ στην 3η ημερίδα της ΕΠΙΟΝΗ
Η ημερίδα φιλοξένησε σημαντικούς επιστήμονες και εκπροσώπους ελληνικών και ευρωπαϊκών Φορέων Ψυχικής Υγείας
ΒΙΑΝΕΞ

Η ΒΙΑΝΕΞ στήριξε την 3η ημερίδα του Ελληνικού Δικτύου Φροντιστών ΕΠΙΟΝΗ, η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, του Δήμου Αθηναίων, της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας και του World Federation for Mental Health (WFMH).

Στο επίκεντρο της ημερίδας βρέθηκαν οι άτυποι φροντιστές των ατόμων με ψυχική, σωματική νόσο ή αναπηρία. Ειδικότερα, έγινε αναλυτική αναφορά στη νέα Ευρωπαϊκή Οδηγία, η οποία ενδιαφέρει ιδιαίτερα τους εργαζόμενους οικογενειακούς φροντιστές και τα δικαιώματά τους που σχετίζονται με τον χώρο εργασίας τους. Η νέα οδηγία προβλέπει ελάχιστη άδεια φροντιστή 5 ημερών ανά έτος, καθώς και δικαίωμα αιτήματος στον εργοδότη για ευέλικτο ωράριο εργασίας ή για εργασία από το σπίτι έως έξι μήνες. Επίσης, τα κράτη-μέλη θα πρέπει να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να προστατέψουν τους εργαζόμενους φροντιστές από διακρίσεις ή απολύσεις κατά την άσκηση αυτών των νέων δικαιωμάτων. Στο ίδιο πλαίσιο, η συγκεκριμένη Ευρωπαϊκή Οδηγία προωθεί τον διάλογο για την ισορροπία μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής.

Η ημερίδα, η οποία φιλοξένησε σημαντικούς επιστήμονες και εκπροσώπους ελληνικών και ευρωπαϊκών Φορέων Ψυχικής Υγείας, πραγματοποιήθηκε με χορηγία και της ΒΙΑΝΕΞ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων