ΦΑΡΜΑΚΟ

Ημερίδα ΣΑΦΕΕ: «Συνέπειες του clawback - Μύθοι και αλήθειες για τις επιστροφές»

Ημερίδα ΣΑΦΕΕ: «Συνέπειες του clawback - Μύθοι και αλήθειες για τις επιστροφές»

Ο Σύλλογος Αντιπροσώπων Φαρμακευτικών Ειδών και Ειδικοτήτων (Σ.Α.Φ.Ε.Ε.), πιστός στη στρατηγική του για παρεμβάσεις σε όλα τα θέματα που απασχολούν τη φαρμακευτική αγορά και γενικότερα τον χώρο της υγείας, διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Συνέπειες του CLAWBACK: Μύθοι και αλήθειες για τις επιστροφές». 

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022, στο ξενοδοχείο DIVANI CARAVEL (αίθουσα ΟΛΥΜΠΙΑ), από τις 10:00 έως τις 15:30. Στην έναρξή της, την προσφώνηση θα κάνει ο Dr. Αντώνιος Αυγερινός, πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, γενικός διευθυντής ΣΑΦΕΕ, διδάκτωρ Φαρμακευτικής.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν οι: Δημήτριος Γιαννακόπουλος, πρόεδρος ΣΑΦΕΕ, Γιώργος Παπάζογλου, γενικός γραμματέας ΣΑΦΕΕ, και Θεόδωρος Τρύφων, πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ). Την έναρξη των εργασιών της Hμερίδας θα κηρύξει ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Το πρόγραμμα της ημερίδας περιλαμβάνει:

Keynote Roundtable Discussion: «Συνέπειες του CLAWBACK - μύθοι και αλήθειες για τις επιστροφές», με συντονιστή τον δημοσιογράφο Γιάννη Πολίτη. Στη συζήτηση θα συμμετέχουν οι: Χαράλαμπος Καραθάνος, ειδικός σύμβουλος Φαρμακευτικής Πολιτικής του Υπουργού Υγείας, Θεανώ Καρποδίνη, διοικήτρια ΕΟΠΥΥ, Ολύμπιος Παπαδημητρίου, πρόεδρος ΣΦΕΕ, γενικός διευθυντής NOVO NORDISΚ, Κωνσταντίνος Παναγούλιας, αναπληρωτής πρόεδρος ΣΦΕΕ, αντιπρόεδρος ΒΙΑΝΕΞ, και Δημήτριος Δέμος, αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, διευθύνων σύμβουλος DEMO.

Debate «Διαπραγμάτευση ή χρηματοδότηση η λύση του CLAWBACK;» με συντονίστρια τη δημοσιογράφο Αμαλία Κάτζου. Στο debate έχουν κληθεί να συμμετέχουν οι: Βασιλική-Κωνσταντίνα Γκογκοζώτου, μη εκτελεστική πρόεδρος ΕΟΠΥΥ, Παναγιώτης Πατεράκης, φαρμακοποιός, MSc, PhD, προϊστάμενος Τμήματος στη Διεύθυνση Φαρμάκου ΕΟΠΥΥ, Βασίλειος Πενταφράγκας, εντεταλμένος σύμβουλος ΠΕΦ, υπεύθυνος Εταιρικών Υποθέσεων ELPEN, και Νικόλαος Κωστάρας, γενικός διευθυντής IQVIA.

Ενότητα «Φαρμακευτική αγορά και υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο», με συντονιστή τον Dr. Αντώνιο Αυγερινό, πρόεδρο του Ε.Ε.Σ., γενικό διευθυντή του ΣΑΦΕΕ, διδάκτορα Φαρμακευτικής. Τα θέματα που θα αναπτυχθούν είναι:

«Η φαρμακευτική αγορά σήμερα», με ομιλητή τον Μάρκο Ολλανδέζο, επιστημονικό διευθυντή Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας.

«Rebate & Clawback: 10 χρόνια», με ομιλητή τον Χρήστο Μαρτάκο, Corporate Affairs director ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ ΛΙΛΛΥ.

«Clawback: η νομική διάσταση», με ομιλητές τον Ιωάννη Πετρόγλου, δικηγόρο, Δ.Ν., και Γεώργιο Γεωργίου, δικηγόρο παρ’ Αρείω Πάγω.

Ακόμη, κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονική ψηφοφορία μεταξύ των παραβρισκόμενων με το ερώτημα «Ποιες είναι οι σημαντικότερες προκλήσεις της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας;».

Τα συμπεράσματα της ημερίδας θα παρουσιάσουν οι: Dr. Αντώνιος Αυγερινός, πρόεδρος του Ε.Ε.Σ., γενικός διευθυντής του ΣΑΦΕΕ, διδάκτωρ Φαρμακευτικής, Σπύρος Φιλιώτης, μέλος Δ.Σ. ΣΦΕΕ, αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-ΛΙΛΛΥ, και Βασίλειος Πενταφράγκας, εντεταλμένος σύμβουλος ΠΕΦ, υπεύθυνος Εταιρικών Υποθέσεων ELPEN.

Για το αναλυτικό πρόγραμμα και την εγγραφή στην ημερίδα, επισκεφτείτε το https://clawback.confio.gr/

Η ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος και της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας.