ΦΑΡΜΑΚΟ

Συνεχίζεται η προμήθεια καθιερωμένου αντιψυχωσικού φαρμάκου στους Έλληνες ασθενείς

εξαγορα
Το φαρμακευτικό σκεύασμα συνταγογραφείται για την αντιμετώπιση της σχιζοφρένειας και της διπολικής διαταραχής
AP

Εξαγορά του καθιερωμένου συνταγογραφούμενου αντιψυχωσικού φαρμάκου.

Στην εξαγορά του καθιερωμένου συνταγογραφούμενου αντιψυχωσικού σκευάσματος (ολανζαπίνη) προχώρησε η Brain Therapeutics/Neuraxpharm Greece, θυγατρική του Ομίλου Neuraxpharm στην Ελλάδα, από την ελληνική φαρμακευτική εταιρεία Lyofin Ltd.

Η συμφωνία μεταξύ της Brain Therapeutics/Neuraxpharm Greece και της Lyofin Ltd περιλαμβάνει τα δικαιώματα εμπορίας των δύο μορφών του φαρμάκου στην Ελλάδα. Η Neuraxpharm είναι μια ευρωπαϊκή, εξειδικευμένη φαρμακευτική εταιρεία που επικεντρώνεται στη θεραπεία διαταραχών του κεντρικού νευρικού συστήματος (ΚΝΣ).

Η ολανζαπίνη είναι ένα άτυπο αντιψυχωσικό συνταγογραφούμενο φάρμακο που ενδείκνυται για τη θεραπεία της σχιζοφρένειας και της διπολικής διαταραχής. Το φαρμακευτικό σκεύασμα είναι γνωστό και συνταγογραφείται κυρίως από ψυχιάτρους και ειδικούς του ΚΝΣ για την αντιμετώπιση της σχιζοφρένειας και της διπολικής διαταραχής, δύο από τις συχνές διαταραχές ψυχικής υγείας που αφορούν 100.000 και 330.000 άτομα στην Ελλάδα αντίστοιχα. Η Neuraxpharm θα διασφαλίσει τη συνέχεια της προμήθειας του φαρμάκου στους Έλληνες ασθενείς.

Η συμφωνία αυτή θα επεκτείνει περαιτέρω την παρουσία της Neuraxpharm στην Ελλάδα και θα αξιοποιήσει την τεχνογνωσία της στο ΚΝΣ για να παρέχει στους ασθενείς, τους γιατρούς, τους φαρμακοποιούς και τα νοσοκομεία, πρόσβαση σε κατάλληλα φαρμακευτικά σκευάσματα από το ευρύ χαρτοφυλάκιό της, καλύπτοντας έτσι τις ανάγκες των ασθενών στη χώρα μας.