ΥΓΕΙΑ

Κοντοζαμάνης: Δεν έχει ακυρωθεί η προκήρυξη για τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών

Κοντοζαμάνης: Δεν έχει ακυρωθεί η προκήρυξη για τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών
Δέσμευση να τηρηθεί η νομιμότητα προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία των διορισμών
INTIME NEWS

Στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Πέμπτης (10/10/2019) γιατροί των νοσοκομείων της Αττικής, για το ζήτημα που έχει προκύψει με το «πάγωμα» των 208 διορισμών γιατρών στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών της 1ης και 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Με αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) συναντήθηκε ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης. Ο κ. Κοντοζαμάνης ξεκαθάρισε ότι η προκήρυξη των 208 θέσεων Επιμελητών για τη στελέχωση των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών, δεν έχει ακυρωθεί.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Υγείας, προέκυψαν παρατυπίες κατά τον έλεγχο νομιμότητας, την πάγια διαδικασία στην οποία υποχρεούται να προχωρήσει το Υπουργείο και με την οποία ολοκληρώνεται η επιλογή των γιατρών πριν από το διορισμό τους. Για το λόγο αυτό αναπέμφθηκαν τα πρακτικά στο Συμβούλιο που έκανε την κρίση, προκειμένου να διορθωθούν.

Πρόθεση και δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, τόνισε ο κ. Κοντοζαμάνης, είναι να τηρηθεί η νομιμότητα, εντός των καθορισμένων από το νόμο προθεσμιών, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία των διορισμών.

Διαβάστε επίσης:

«Πάγωσαν» 208 διορισμοί γιατρών στα Επείγοντα των νοσοκομείων – Στάση εργασίας την Πέμπτη (10/10)

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις