ΥΓΕΙΑ

«Πάγωσαν» 208 διορισμοί γιατρών στα Επείγοντα των νοσοκομείων – Στάση εργασίας την Πέμπτη (10/10)

«Πάγωσαν» 208 διορισμοί γιατρών στα Επείγοντα των νοσοκομείων – Στάση εργασίας την Πέμπτη (10/10)
INTIME NEWS

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας πραγματοποιούν την Πέμπτη (10/10/2019) οι νοσοκομειακοί γιατροί, για το θέμα της ακύρωσης των κρίσεων για 208 θέσεις επιμελητών στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) της 1ης και 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) έχει προκηρύξει στάση εργασίας από τις 12:00 μέχρι λήξη ωραρίου, ώστε να διευκολυνθεί η συμμετοχή των γιατρών στην παράσταση διαμαρτυρίας, στις 13:00.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) χαρακτηρίζει «απαράδεκτη ενέργεια» την απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, να προχωρήσει ουσιαστικά στην ακύρωση των διορισμών των 208 ειδικευμένων γιατρών στα ΤΕΠ των νοσοκομείων, τρεις ολόκληρους μήνες μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των κρίσεων και έκδοσης των τελικών αποτελεσμάτων. «Οι συγκεκριμένοι διορισμοί που κινδυνεύουν να ακυρωθούν, είναι παραπάνω από αναγκαίοι για την κάλυψη έστω ενός μικρού μέρους των τραγικών ελλείψεων που ξεπερνούν τις 6.500 με βάση τους σημερινούς ανεπαρκέστατους οργανισμούς» επισημαίνει η ΟΕΝΓΕ.

Η Ομοσπονδία είχε συνάντηση με τον υφυπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη, την Τετάρτη (02/10/2019), κατά την οποία έθεσε το ζήτημα. Ο κ. Κοντοζαμάνης αρχικά είπε ότι το πρακτικό των ΤΕΠ θα αναπεμφθεί γιατί εντοπίστηκε σωρεία παρατυπιών. Όταν του ζητήθηκε να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία, ανέφερε μία και μοναδική περίπτωση, υποστηρίζει η ΟΕΝΓΕ.

Από την πλευρά της, η Ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών τόνισε ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποτελέσουν δικαιολογία τυχόν παρατυπίες, για να ακυρωθεί όλη η διαδικασία της κρίσης και το σύνολο των διορισμών. Επισήμανε, επίσης, ότι υπάρχουν γιατροί που είχαν παραιτηθεί από μόνιμες θέσεις για να λάβουν μέρος στην προκήρυξη. Κάποιοι μάλιστα έχουν επιτύχει σε αντίστοιχες διαδικασίες κρίσης για άλλες θέσεις και παραιτήθηκαν επειδή τους είχε ζητηθεί από τα αρμόδια όργανα, ώστε να διοριστούν σε θέση των ΤΕΠ και τώρα κινδυνεύουν να μείνουν άνεργοι.

Χθες, Τρίτη (08/10/2019) πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με μεγάλη συμμετοχή στα γραφεία της ΟΕΝΓΕ για το ζήτημα, παρουσία και του νομικού συμβούλου της Ομοσπονδίας και αποφασίστηκε η παράσταση διαμαρτυρίας της Πέμπτης, καθώς και κινητοποίηση στο ΤΕΠ του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», τη Δευτέρα (14/10/2019). Η ΟΕΝΓΕ απαιτεί να διοριστούν άμεσα οι 208 γιατροί στα ΤΕΠ και να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr