ΥΓΕΙΑ

ΟΕΝΓΕ: Εμπαιγμός για τις προσλήψεις στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών

ΟΕΝΓΕ: Εμπαιγμός για τις προσλήψεις στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών
Η πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, Αφροδίτη Ρέτζιου
INTIME NEWS

Χωρίς σαφή απάντηση για τις παρατυπίες στο πρακτικό της προκήρυξης για τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ), έμειναν οι νοσοκομειακοί γιατροί, αντιπροσωπεία των οποίων συναντήθηκε χθες, Πέμπτη (11/10/2019) με τον υφυπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη.

Κατά τη χθεσινή συνάντηση, ο κ. Κοντοζαμάνης ξεκαθάρισε ότι η προκήρυξη των 208 θέσεων Επιμελητών για τη στελέχωση των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών δεν έχει ακυρωθεί και τόνισε ότι πρόθεση του Υπουργείου είναι να τηρηθεί η νομιμότητα, εντός των καθορισμένων από το νόμο προθεσμιών, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία των διορισμών.

Ωστόσο, η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) Αφροδίτη Ρέτζιου κάνει λόγο για εμπαιγμό σε βάρος των νοσοκομειακών γιατρών, «οι οποίοι γίνονται τα εξιλαστήρια θύματα μιας κάλπικης αποπροσανατολιστικής αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης». Όπως υποστηρίζει, ευθύνονται και οι δύο «για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση καθώς πρόκειται για θέσεις που έχουν προκηρυχθεί πριν από 18 ολόκληρους μήνες και για κρίσεις που έχουν ολοκληρωθεί και σταλεί στο Υπουργείο από 01/07/2019».

«Στα επίμονα ερωτήματα της αντιπροσωπείας που συναντήθηκε με τον Β. Κοντοζαμάνη, σε ποιες συγκεκριμένες παρατυπίες αναφέρεται το υπουργείο, δεν έδωσε καμία σαφή απάντηση. Ούτε ποιες είναι ούτε πόσους αφορά» τονίζει η κ. Ρέτζιου. Επίσης διερωτάται, γιατί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, η οποία υποστηρίζει ότι έχει ως πρώτο μέλημα τη στελέχωση των ΤΕΠ, άφησε να περάσουν τρεις μήνες, στην εκπνοή δηλαδή της προθεσμίας που προβλέπει ο νόμος, για την αναπομπή της απόφασης του συμβουλίου των κρίσεων.

«Αντίθετα, όταν πρόκειται για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων προχωρούν σε fast track διαδικασίες όπως αυτές που προβλέπονται στο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο, π.χ. να ελέγχουν τα δικαιολογητικά άδειας και λειτουργίας των επιχειρήσεων αφού έχουν ξεκινήσει τις μπίζνες τους. Η ουσία είναι ότι τη στιγμή που οι δημόσιες μονάδες υγείας στενάζουν κάτω από το βάρος των ελλείψεων σε έμψυχο δυναμικό, τουλάχιστον 6.500 κενά σύμφωνα με τους ανεπαρκέστατους οργανισμούς, η κυβέρνηση αντί να προχωρήσει σε μαζικούς διορισμούς μόνιμων γιατρών πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, απολύει πριν καν διορίσει και στέλνει στα αζήτητα της ανεργίας, γιατρούς που προσφέρουν όλα αυτά τα χρόνια τις υπηρεσίες τους στο δημόσιο σύστημα υγείας» σχολιάζει πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί προειδοποιούν ότι θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, με συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα (14/10/2019) στα ΤΕΠ του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις