ΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός: Θετικό το κρούσμα σε δομή του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Τρίπολης

Κορονοϊός: Θετικό το κρούσμα σε δομή του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Τρίπολης
IN TIME

Κορονοϊός: Το πρώτο περιστατικό κορονοϊού σε δημόσια εξωνοσοκομειακή δομή δημόσιου ψυχιατρικού νοσοκομείου, έκανε την εμφάνισή του

Το πρώτο κρούσμα της Τρίπολης, προκαλεί έντονη ανησυχία και προβληματισμό, εν’ όψει και των αποτελεσμάτων των μοριακών τεστ ανίχνευσης του νέου κορονοϊού.

Μετά και το κρούσμα (νοσηλευόμενος σε δομή ψυχικής υγείας), ακολούθησε ιχνηλασία και διεξήχθησαν ουκ ολίγα τεστ, σε εμπλεκόμενους της υπόθεσης.

Πρόκειται για το πρώτο περιστατικό κορονοϊού σε δημόσια εξωνοσοκομειακή δομή δημόσιου ψυχιατρικού νοσοκομείου.

Ο λόγος για έναν ένοικο σε ξενώνα, 63 ετών, ο οποίος διεκομισθη από τον ψυχιατρικό τομέα του Παναρκαδικού νοσοκομείου την 1η Ιουνίου στο Γενικό Νοσοκομείο λόγω αστάθειας, κατακράτησης υγρών και οιδημάτων. Νοσηλεύτηκε στην παθολογικη κλινική, ενώ έγιναν και οι απαραίτητες εξετάσεις σε αξονικό, νευρολογικό και οφθαλμολογικό. Ο άνδρας, πήρε εξιτήριο και επέστρεψε στον Ξενώνα στις 5 Ιουνίου το απόγευμα. Στις 6 Ιουνίου το πρωί εμφάνισε πυρετό που δεν υποχώρησε με χορήγηση αντιπυρετικού.

Ο 63χρονος διεκομίσθη εκ νέου στο Νοσοκομείο όπου του έγινε τεστ κορονοϊού. Μέχρι να βγει το αποτέλεσμα, παρέμεινε σε ειδικό θάλαμο στο Νοσοκομείο. Στις 7 Ιουνίου ενημερώθηκαν στον ξενώνα ότι το τεστ βγήκε θετικό. Άμεσα δόθηκαν οδηγίες στο προσωπικό της δομής και σήμερα το πρωί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μετέβη στη δομή και ελήφθηκαν δείγματα από όλο το προσωπικό και από τους ενοίκους του Ξενώνα για τεστ. Επίσης η ίδια διαδικασία έγινε και στο προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου που ήρθε σε επαφή. Ο ασθενής μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο του Ρίου.

Από το προσωπικό του Ξενώνα 5 άτομα που είχαν έρθει σε επαφή με τον ένοικο μετά την επιστροφή του από την πρώτη νοσηλεία του στο νοσοκομείο τέθηκαν σε καραντίνα 7 ημερών στα σπίτια τους.

Ο χώρος απολυμάνθηκε.

Από το γενικό Νοσοκομείο περί τα 14 άτομα προσωπικό τέθηκαν σε καραντίνα, ενώ παράλληλα ελήφθησαν τα μέτρα προστασίας που ορίζει ο ΕΟΔΥ.

Πρόκειται για ακόμη μία περίπτωση, όπου είναι εμφανές το πόσο ύπουλος είναι ο ιός, όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

Τζιούμης για το κρούσμα κορονοϊού και η συμβουλή στους Τριπολίτες

To μήνυμα του Δημάρχου Τρίπολης Κώστα Τζιούμη, για το κρούσμα κορωνοϊού στην Τρίπολη:

«Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα covid 19 στην Τρίπολη είναι γεγονός.

Από την πρώτη στιγμή, επισκέφθηκα το Νοσοκομείο και ενημερώθηκε επίσημα για τις λεπτομέρειες που αφορούν το περιστατικό, από τη διοίκηση του Παναρκαδικού Νοσοκομείου.

Ο ασθενής βρίσκεται κλινικά σε καλή κατάσταση και έχει ήδη μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Αναφοράς του Ρίου.

Εφιστώ σε όλους την προσοχή για την τήρηση των μέτρων που έχουν συσταθεί από το Υπουργείο Υγείας, #μένουμε_ασφαλείς.»

#ΜένουμεΤρίπολη

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Σταματήστε τώρα την αθρόα προσέλευση τουριστών - Ξέφυγε η κατάσταση