ΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός: Αυξάνονται οι έλεγχοι στο σπίτι από τις κινητές ομάδες της Περιφέρειας Αττικής

Κορονοϊός: Αυξάνονται οι έλεγχοι στο σπίτι από τις κινητές ομάδες της Περιφέρειας Αττικής
INTIME NEWS

Εντολή για αύξηση των διαγνωστικών ελέγχων για τον κορονοϊό, που διενεργούν οι Κινητές Ομάδες Επισκέψεων στο Σπίτι (ΚΟΕΣ), έδωσε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Aθηνών και περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης. Η αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα μας έχει προκαλέσει την ανησυχία του ΙΣΑ, ο οποίος καλεί τους πολίτες να μην εφησυχάζουν και να λαμβάνουν σχολαστικά τα μέτρα προφύλαξης.

Οι διαγνωστικοί έλεγχοι που διενεργούν καθημερινά οι Κινητές Ομάδες Επισκέψεων στο Σπίτι (ΚΟΕΣ) του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής εντείνονται, ώστε να εντοπιστούν εγκαίρως οι ασυμπτωματικοί και προσυμπτωματικοί φορείς της νόσου ειδικά σε χώρους υψηλής επικινδυνότητας.

«Η χώρα μας κατάφερε να περάσει με λίγα σχετικά τραύματα, σε σχέση με άλλες χώρες την πρώτη φάση της πανδημίας. Καταφέραμε πολλά, ωστόσο ο αόρατος εχθρός παραμένει και σήμερα βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σημείο» δήλωσε ο Γιώργος Πατούλης.

«Είναι στο χέρι μας να προστατέψουμε τον εαυτό μας και να θωρακίσουμε τη χώρα μας. Πρέπει να λάβουμε μέτρα τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο και να μην ξεχνάμε ότι ο αόρατος εχθρός εξακολουθεί να μας απειλεί. Ο ΙΣΑ και η Περιφέρεια Αττικής παραμένουν στις επάλξεις για να συμβάλλουν στην υγειονομική θωράκιση της πατρίδας μας και στην προστασία του πολίτη της Αττικής» τόνισε.

Διαβάστε επίσης:

ΟΑΕΔ - Google: Από σήμερα το νέο πρόγραμμα για 3.000 ανέργους - Θα λάβουν 550 ευρώ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr