ΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός: Ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων – Έκκληση του ΙΣΑ για τήρηση των μέτρων πρόληψης

Κορονοϊός: Ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων – Έκκληση του ΙΣΑ για τήρηση των μέτρων πρόληψης
INTIME NEWS

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) εκφράζει την ανησυχία του για την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στο Λεκανοπέδιο της Αττικής και εφιστά την προσοχή στην αυστηρή τήρηση των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Ο ΙΣΑ επισημαίνει ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν ατονήσει τα μέτρα προφύλαξης, με αποτέλεσμα ο ιός να βρίσκει πρόσφορο έδαφος για να εξαπλωθεί. Γι’ αυτό απευθύνει έκκληση στους πολίτες και στους επαγγελματίες να τηρούν με σχολαστικότητα τα μέτρα προφύλαξης που έχει ορίσει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας.

Παράλληλα με εντολή του προέδρου του ΙΣΑ και Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη αυξάνεται ο αριθμός των διαγνωστικών τεστ που πραγματοποιούν καθημερινά οι Κινητές Ομάδες Επισκέψεων στο Σπίτι.

«Όλοι μαζί πετύχαμε κατά το πρώτο κρίσιμο διάστημα να αναχαιτίσουμε την επιδημία και δείξαμε τη δυναμική που έχουμε ως λαός. Ωστόσο ο αόρατος εχθρός παραμένει και εξακολουθεί να μας απειλεί. Με την ίδια αποφασιστικότητα και υπευθυνότητα πρέπει να συνεχίσουμε. Η παραμέληση των μέτρων προστασίας θέτει σε κίνδυνο τον εαυτό μας, τους αγαπημένους μας και την κοινωνία. Με συλλογική και ατομική υπευθυνότητα θα δώσουμε τη μάχη για να παραμείνει η χώρα μας ασφαλής» δήλωσε σχετικά ο Γιώργος Πατούλης.

Διαβάστε επίσης:

Επιστράτευση: Δείτε ποιες ηλικίες καλούνται σε περίπτωση επιστράτευσης

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr