ΥΓΕΙΑ

Στο Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «ΠΡΟΝΟΗ» η Ζωή Ράπτη

Ζωή Ράπτη
Υπ. Υγ.

Ενόψει της νέας προγραμματικής σύμβασης του ΟΚΑΝΑ με τα Κέντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων, η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη επισκέφθηκε μαζί με τον πρόεδρο του Οργανισμού Κατά των Ναρτκωτικών Αθανάσιο Θεοχάρη, το Κέντρο Πρόληψης «ΠΡΟΝΟΗ» του Δήμου Κηφισιάς. 

Το Κέντρο Πρόληψης «ΠΡΟΝΟΗ» σχεδιάζει και υλοποιεί παρεμβάσεις πρόληψης που δεν επικεντρώνονται μόνο στη χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών, αλλά αφορούν ευρύτερα στην πρόληψη των συμπεριφορών που σχετίζονται με το αλκοόλ, το κάπνισμα, τον σχολικό εκφοβισμό, την προβληματική χρήση του διαδικτύου, καθώς και στην προαγωγή της ψυχοκοινωνικής υγείας.

Στην παρούσα περίοδο, ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην υποστήριξη γονιών και εκπαιδευτικών με στόχο την ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητας των παιδιών και των εφήβων.

«Ενόψει της νέας προγραμματικής σύμβασης για τα Κέντρα Πρόληψης, κάνουμε μία εστιασμένη προσπάθεια να αναδείξουμε το επιστημονικό έργο με νέα προγράμματα, με διαφάνεια και λογοδοσία, υποστηρίζοντας όλες τις δράσεις και παρεμβάσεις που περιλαμβάνει η πρόληψη» δήλωσε η υφυπουργός Υγείας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θρίλερ στην Κυψέλη: Έγκυος η γυναίκα που καταγγέλλει επίθεση με καυστικό υγρό