ΥΓΕΙΑ

ΟΕΝΓΕ: Αποδυναμώνονται τα Κέντρα Υγείας - Αναγκαστικές μετακινήσεις γιατρών σε εμβολιαστικά κέντρα

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΜΙΝΙΑ
INTIME NEWS

Με αναγκαστικές μετακινήσεις γιατρών από Κέντρα Υγείας του ΕΣΥ, αντί για προσλήψεις, επιχειρείται η στελέχωση εμβολιαστικών κέντρων και μάλιστα με διαδικαστικά παράτυπο τρόπο, καταγγέλλει η Ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ).

Η ΟΕΝΓΕ αναφέρεται στη διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, η οποία μέσα στις ημέρες του Πάσχα έστειλε εντολές αναγκαστικής μετακίνησης σε γιατρούς Κέντρων Υγείας -χωρίς να έχουν ενημερωθεί οι επιστημονικοί υπεύθυνοι των Κ.Υ-, προς το Mega Εμβολιαστικό Κέντρο Περιστερίου, το οποίο δεν διοικείται από το υπουργείο Υγείας αλλά από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

«Καμία μέριμνα δεν έχει ληφθεί για το τι θα γίνει με το ιατρικό έργο αυτών των γιατρών στα Κέντρα Υγείας, ενώ σε πολλές περιπτώσεις οι συγκεκριμένοι γιατροί είναι στα όρια συνταξιοδότησης και μέλη ευπαθών ομάδων» επισημαίνει η ΟΕΝΓΕ. Οι μετακινήσεις ισχύουν από τις 05/05/2021, ενώ στα Κέντρα Υγείας υπάρχουν πολλά κλεισμένα ραντεβού ασθενών και για τις επόμενες ημέρες.

«Αυτή η απαράδεκτη προχειρότητα υπονομεύει τόσο το έργο του εμβολιασμού του γενικού πληθυσμού όσο και τη λειτουργία των Κέντρων Υγείας, μόνο και μόνο επειδή η κυβέρνηση φαίνεται αποφασισμένη να μην κάνει τις αναγκαίες προσλήψεις» αναφέρει η ΟΕΝΓΕ.

Η Ομοσπονδία, τέλος, ζητά να ακυρωθούν οι αναγκαστικές μετακινήσεις και να καλυφθούν οι ελλείψεις των Κέντρων Υγείας σε ιατρικό προσωπικό και παράλληλα να στελεχωθούν τα εμβολιαστικά κέντρα «χωρίς να αποσαθρώνεται η δημόσια Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και η δημόσια νοσοκομειακή περίθαλψη».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέα Σμύρνη: Μία ακόμη γυναίκα αναγνώρισε τον 22χρονο - Στις 5 οι καταγγελίες σε βάρος του