ΥΓΕΙΑ

Αποδυναμωμένη η Παθολογική κλινική του νοσοκομείου Γιαννιτσών μετά από μετακινήσεις γιατρών

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
INTIME NEWS

Για την ασφαλή λειτουργία νευραλγικών τομέων της Παθολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Γιαννιτσών προειδοποιεί ο διευθυντής της κλινικής. 

Με δύο παθολόγους λιγότερους έμεινε το νοσοκομείο Γιαννιτσών, μετά την αναγκαστική μετακίνησή τους στο νοσοκομείο της Έδεσσας. Για την αποδυνάμωση της Παθολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Γιαννιτσών προειδοποιεί με επιστολή του ο διευθυντής της, ο οποίος επισημαίνει ότι δεν μπορεί να εξασφαλιστεί η ασφαλής λειτουργία νευραλγικών τομέων όπως του ογκολογικού, διαβητολογικού, post covid ιατρείου κλπ.

Η απόφαση του διευθυντή να δημοσιοποιήσει στα τοπικά μέσα την επιστολή του προς τους αρμόδιους, προκάλεσε την αντίδραση του αναπληρωτή διοικητή του Γ.Ν. Πέλλας – Ν.Μ. Γιαννιτσών. Ο τελευταίος απειλεί με πειθαρχική δίωξη τον διευθυντή της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Γιαννιτσών αν δεν προχωρήσει «σε ανακλητική δήλωση» προς τον τοπικό Τύπο. Σύμφωνα με τον αναπληρωτή διοικητή αυτή η ενέργεια του διευθυντή της Παθολογικής Κλινικής «δυσφημεί το νοσοκομείο, μειώνει την προσπάθεια των εργαζομένων στο νοσοκομείο Γιαννιτσών και δημιουργεί αμφιβολίες και υποψίες στους ασθενείς». Η Ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) καταδικάζει την ενέργεια του αναπληρωτή διοικητή, την οποία χαρακτηρίζει απαράδεκτη.

«Η ανάδειξη των οξυμμένων προβλημάτων και των κινδύνων που εγκυμονεί η συνειδητή επιλογή όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά αντί για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού να μετακινούν υγειονομικούς για να μπαλώνουν τρύπες, η προσπάθεια απόκρουσης επικίνδυνων, ανθυγιεινών επιλογών και η διεκδίκηση λύσεων, δεν είναι δυσφήμιση. Όχι μόνο δε δημιουργεί αμφιβολίες και υποψίες στους ασθενείς μας, απεναντίας αυτός είναι ο λόγος που μας εμπιστεύονται. Γιατί ξέρουν ότι αρνούμαστε να κουκουλώνουμε τα προβλήματα. Γιατί ξέρουν ότι κάνουμε το καθήκον μας μέσα στα νοσοκομεία τις δύσκολες στιγμές της ασθένειας τους. Έξω από τα νοσοκομεία στο πλευρό τους, στον κοινό μας αγώνα για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, για την υπεράσπιση της υγείας και της ζωής τους. Άλλωστε για πολλοστή φορά διοικητές νοσοκομείων και Υγειονομικών Περιφερειών καταφεύγουν στον αυταρχισμό και στις διώξεις ενάντια σε υγειονομικούς, για να συγκαλύψουν τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησής τους αλλά και τις δικές τους. Όλες αυτές οι απαράδεκτες, αυταρχικές ενέργειες έπεσαν μέχρι τώρα στο κενό, έτσι θα πέσει και αυτή» αναφέρει η ΟΕΝΓΕ.

Ως προς τις μετακινήσεις των δύο γιατρών, η ΟΕΝΓΕ τονίζει ότι «η αποδυνάμωση του νοσοκομείου Γιαννιτσών για την ενίσχυση δήθεν του νοσοκομείου της Έδεσσας βάζει σε εφαρμογή το σχέδιο της κυβέρνησης για το νέο ΕΣΥ».

Τέλος, η Ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών ζητά να μην προχωρήσει η διοίκηση του Γ.Ν. Πέλλας σε πειθαρχική δίωξη σε βάρος του διευθυντή της Παθολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Γιαννιτσών και να ανακληθούν άμεσα οι μετακινήσεις των δύο παθολόγων της Παθολογικής Κλινικής του νοσοκομείου, να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε με ταχύτατες διαδικασίες να καλυφθούν οι ανάγκες στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της ΠΕ Πέλλας, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και τέλος να μονιμοποιηθούν χωρίς όρους και προϋποθέσεις όλοι οι επικουρικοί γιατροί.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020 - Κωπηλασία: Χρυσό μετάλλιο ο Στέφανος Ντούσκος στο μονό σκιφ ανδρών