ΥΓΕΙΑ

Παίδων Πεντέλης: Στις 25 Φεβρουαρίου επιστρέφει στις εφημερίες

Παίδων Πεντέλης
Για τον εμβολιασμό των παιδιών έναντι της covid-19 «ανοίγουν» 40.000 επιπλέον ραντεβού
INTIME NEWS/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σε πλήρη λειτουργία επιστρέφει το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. 

Το νοσοκομείο είχε εξαιρεθεί από το πρόγραμμα 24ωρων εφημεριών του λεκανοπεδίου, από τα μέσα Ιανουαρίου, προκειμένου στις εγκαταστάσεις του να λειτουργήσει mega-εμβολιαστικό κέντρο για παιδιά 5 -11 ετών. Η απόφαση του υπουργείου Υγείας προέβλεπε την επαναφορά του παιδιατρικού νοσοκομείου σε διάστημα το πολύ έξι εβδομάδων.

Ωστόσο, η απόφαση αυτή προκάλεσε κύμα αντιδράσεων από τους υγειονομικούς τόσο του «Παίδων Πεντέλης» όσο και ευρύτερα, καθώς «έβλεπαν» προσπάθεια υποβάθμισης του νοσοκομείου από τριτοβάθμιο ίδρυμα σε δομή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

«Στις 25 Φεβρουαρίου το Παίδων Πεντέλης επανέρχεται στην πλήρη λειτουργία του με το σύνολο των εφημεριών του. Είμαστε απολύτως συνεπείς στο χρονοδιάγραμμα μας» έγραψε ο υπουργός Υγείας στο Twitter.

Ο κ. Πλεύρης είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο, το νοσοκομείο να επιστρέψει σε πλήρη λειτουργία νωρίτερα από τις έξι εβδομάδες. «Το μέγιστο της αναστολής των εφημεριών του νοσοκομείου που είχε τεθεί ήταν οι 6 εβδομάδες προκειμένου να ενισχυθεί ο παιδικός εμβολιασμός. Δεν υπάρχει κανένας άλλος σχεδιασμός ή καμία άλλη σκέψη. Ήδη 57 άτομα προσωπικό έχουν προστεθεί στο Παίδων Πεντέλης, άρα το νοσοκομείο θα μπορέσει να επανέλθει στις εφημερίες, ίσως ακόμα και πιο γρήγορα και από τις 6 εβδομάδες» είχε δηλώσει στη Βουλή.

Για τον εμβολιασμό των παιδιών έναντι της covid-19, σήμερα, Παρασκευή (04/02/2022) «ανοίγουν» 40.000 επιπλέον ραντεβού στα mega Εμβολιαστικά Κέντρα «Προμηθέας» και Περιστερίου. Τα ραντεβού είναι διαθέσιμα μέσα στον μήνα Φεβρουάριου και οι γονείς θα μπορούν να προγραμματίσουν τον εμβολιασμό των παιδιών τους μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πλεύρης: Το «Παίδων Πεντέλης» θα επανέλθει στις εφημερίες, πιθανώς νωρίτερα από τις 6 εβδομάδε