ΥΓΕΙΑ

Την «πλάτη» γυρίζει ο ΠΙΣ στην επετειακή εκδήλωση του ΕΟΠΥΥ

ΕΟΠΥΥ
Γιατροί, πολυιατρεία και εργαστήρια βρίσκονται στα «κάγκελα» εξαιτίας της επετειακής εκδήλωσης για τη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ
INTIME NEWS

Δεν θα συμμετάσχει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) στη διήμερη εκδήλωση του ΕΟΠΥΥ για τα -πάνω από- δέκα χρόνια λειτουργίας του.

Στηρίζοντας την πλευρά του Συντονιστικού των φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην κόντρα με τη διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος ανακοίνωσε τη Δευτέρα (20/02/2023) ότι δεν θα συμμετάσχει «στις εορταστικές εκδηλώσεις του ΕΟΠΥΥ για τους παρακάτω λόγους:

1. Με το clawback και το rebate στα ύψη είναι εκτός τόπου και χρόνου εορταστικές εκδηλώσεις από οργανισμό που όφειλε να κάνει αιματηρή οικονομία για να εξυπηρετήσει τις υποχρεώσεις του έναντι των παρόχων.

2. Η σημερινή διοίκηση του ΕΟΠΥΥ λειτουργεί και εκφράζεται απαξιωτικά για τους ιατρούς τους οποίους θεωρεί περίπου "αναγκαίο κακό". Θεώρηση που αντανακλά στις δηλώσεις και τις ενέργειές της.

3. Είναι αναγκαία η επέμβαση των πολιτικά προϊσταμένων της.

4. Η πραγματική αποτίμηση του υδροκέφαλου ΕΟΠΥΥ για όποιον ενδιαφέρεται, παρουσιάζεται στις προσκλήσεις όσων δικαίως καλούν σε διαμαρτυρία στις 23.2.2023».

Στα «κάγκελα» οι γιατροί και με τον ΕΟΠΥΥ

Γιατροί, πολυιατρεία και εργαστήρια βρίσκονται στα «κάγκελα» εξαιτίας της επετειακής εκδήλωσης για τη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ. «Το πάρτυ για τα 10 χρόνια λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ το έχουν πληρώσει ακριβά οι γιατροί και τα πολυιατρεία», «με δικά μας χρήματα γιορτάζετε τις "πολιτικές υγείας" που εφάρμοσε ο ΕΟΠΥΥ και στην ουσία ήταν πολιτικές κουρέματος των οφειλομένων σας! Εξοφλήστε τους γιατρούς, τα εργαστήρια και τα πολυιατρεία» ανέφερε μεταξύ άλλων το Συντονιστικό. Η διοικήτρια του Οργανισμού, Θεανώ Καρποδίνη, απάντησε κάνοντας λόγο για «αχαριστεία»: «Αυτή λοιπόν η επετειακή εκδήλωση σημαίνει πολλά και σημαντικά για εμάς που έπρεπε να μας ενώνουν όλους κι όχι να μας χωρίζουν. Ουδείς όμως πιο αχάριστος εκ του ευεργετηθέντος!»

Στην κυρία Καρποδίνη απάντησαν εκ νέου οι γιατροί: «Η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ ζητάει και τα ρέστα από τους γιατρούς, τα εργαστήρια και τα πολυιατρεία! Απαιτούμε να ζητήσει συγγνώμη η Διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ που απεκάλεσε 7.000 γιατρούς αχάριστους και ευεργετηθέντες!»

Ο υπουργός Υγείας, σήμερα, με δήλωσή του έστειλε μήνυμα λήξης του επεισοδίου, αφού τόνισε την ανάγκη ομαλής συνεργασίας του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΠΥΥ με τους ιατρικούς συλλόγους και τους ιδιώτες πάροχους, καθώς και ότι αυτοί αποτελούν βασικό συνεργάτη της Πολιτείας προκειμένου να παρέχονται ποιοτικές υπηρεσίες στους ασφαλισμένους.

Διαβάστε επίσης:

Πλεύρης: Αυξημένος το 2023, ο προϋπολογισμός για διαγνωστικές εξετάσεις

ΕΟΠΥΥ: Κόντρα με γιατρούς και πολυιατρεία για το «πάρτυ των 10 χρόνων»

Προκαταρκτική εξέταση για το θάνατο του 2,5 ετών παιδιού στη Θεσσαλονίκη