ΥΓΕΙΑ

Και το Σισμανόγλειο λέει «ναι» στην περίθαλψη ανασφάλιστων

Και το Σισμανόγλειο λέει «ναι» στην περίθαλψη ανασφάλιστων

Στην εξυπηρέτηση ανασφάλιστων ασθενών που χρειάζονται νοσηλεία μέσω του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής του ΙΣΑ και της Αρχιεπισκοπής, συντάχθηκε το «Σισμανόγλειο»

και τα νοσοκομεία που έχουν συνενωθεί σε αυτό διοικητικά, δηλαδή τα νοσοκομεία «Α.Φλέμιγκ» και «Παπαδημητρίου».

Τη σχετική επιστολή προς τον ΙΣΑ, έστειλε η διοικήτρια του Σισμανογλείου κ. Όλγα Οικονόμου, μετά την πρώτη θετική ανταπόκριση των διοικήσεων των Νοσοκομείων «Ελπίς» και της Μονάδας Θεραπείας Πόνου του νοσοκομείου «Πατησίων», που έθεσαν τις κλινικές τους σε διαθεσιμότητα των ανασφάλιστων ασθενών, καθώς και των δευτεροβάθμιων και τριτοβάθμιων πανεπιστημιακών κλινικών, όπως ανέφερε σε επιστολή του προς τον Πρόεδρο του ΙΣΑ, ο Καθηγητής Χειρουργικής και τ.Υπουργός Θανάσης Γιαννόπουλος.

Η διοίκηση του ΙΣΑ, έκανε έκκληση σε όλες τις διοικήσεις των νοσοκομείων, για να δημιουργηθεί ένα μεγάλο δίκτυο δευτεροβάθμιας στήριξης των ανασφάλιστων πολιτών, όπως δημιουργήθηκε το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Στόχος είναι να δημιουργήθει μια μεγάλη αλυσίδα φροντίδας Υγείας για τους ανασφάλιστους πολίτες που καθημερινά αυξάνουν ολοένα και περισσότερο.