ΥΓΕΙΑ

Μπέζας: Διακόπτεται η σύμβαση 1000 γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ

Μπέζας: Διακόπτεται η σύμβαση 1000 γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ

Με διακοπή των συμβάσεων σε 1000 περίπου γιατρούς του ΕΟΠΥΥ οι οποίοι λειτουργούν παράλληλα ιδιωτικό ιατρείο, απειλεί ο υφυπουργός Υγείας κ. Αντώνης Μπέζας εάν δεν σταματήσουν οι απεργίες.

Αυτό τόνισε το απόγευμα της Πέμπτης ο υφυπουργός Υγείας κ. Αντώνης Μπέζας στην Βουλή. Ο κ. Μπέζας προχώρησε σττην ανακοίνωση αυτή, με αφορμή την απεργία των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, και με την λογική ότι δεν είναι δυνατόν οι ίδιοι άνθρωποι που δέχονται ασθενείς το απόγευμα στο ιδιωτικό τους ιατρείο, το πρωί να απεργούν και να δημιουργούν πρόβλημα στην δημόσια υγεία και περίθαλψη, όπως είπε.

Εν τω μεταξύ οι γιατροί του Οργανισμού, που βρίσκονται σε απεργία, έχουν ήδη ανακοινώσει κινητοποιήσεις μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου.

Πληροφορίες από την πλευρά των γιατρών, αναφέρουν ότι πρόκειται για ωμό κυβερνητικό εκβιασμό, ο οποίος δεν θα περάσει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υφυπουργού Υγείας είναι η εξής:

«Η μεταρρύθμιση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας θα προχωρήσει. Έχουμε κάνει εξαντλητικό διάλογο με όλους τους εργαζόμενους στον ΕΟΠΥΥ και η βούλησή μας είναι αυτός ο διάλογος να είναι διαρκής. Και θέλουμε αυτός ο διάλογος να είναι διαρκής, διότι πάνω από όλα είναι οι πολίτες και το αναφαίρετο και συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά τους πρόσβασης στο φάρμακο και τις υπηρεσίες υγείας. Κανείς δεν μπορεί να στερήσει από τους πολίτες αυτό το δικαίωμα. Αυτό όμως που συμβαίνει με τους ιατρούς- υπαλλήλους του ΕΟΠΥΥ που το πρωί απεργούν στις μονάδες υγείας του ΕΟΠΥΥ και το απόγευμα δέχονται ασφαλισμένους στα ιδιωτικά τους ιατρεία με πληρωμή από τον ΕΟΠΥΥ δεν μπορεί να συνεχιστεί. Από αύριο διακόπτονται οι συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ».

Πηγή: onmed.gr

Διαβάστε επίσης:

Παράταση της απεργίας των γιατρών του ΕΟΠΥΥ

«Δεν εκβιαζόμαστε» απαντούν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ στον Γεωργιάδη

Προειδοποίηση Γεωργιάδη στους απεργούς του ΕΟΠΥΥ

Αυτό είναι το ΣΧΕΔΙΟ βήμα προς βήμα για τη διάλυση της δημόσιας υγείας

Θ. Γιαννόπουλος: «Ο κ. Υπουργός έχει ένα γνωσιακό ιατρικό παραλήρημα»